Hikmet Karaman kırgın ayrıldı!...

Bursaspor'un eski teknik direktörü Hikmet Karaman, söylenecek çok şeyin olduğunu, konuşması halinde zarar vereceğini düşündüğünü belirtti.

Hikmet Karaman kırgın ayrıldı!...

Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Vojvodina'ya elenerek veda etmesinden sonra görevine son verilen teknik direktör Hikmet Karaman, AS Tv'de yayınlanan Markaj programına telefonla katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Söylenecek çok şeyin olduğunu belirten Karaman, konuştuğu takdirde takıma zarar vereceğini ifade etti. Avrupa'da başarılı olamadıklarına değinen Karaman, "Maç öncesinde bizim antrenör görmüş. Kulüpte üst düzey görevli bir kişiyle takımdaki bir futbolcu soyunma odasının karşısındaki odada karşılıklı sigara içiyorlarmış. Bu nasıl bir olaydır. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? Ben bu olaydan rahatsız oldum. Bunun hala şokundayım.  Futbolcu teknik direktörün gideceğini biliyorsa, o takımda başarı oranı sıfırdır" şeklinde konuştu.
 
"BURSASPOR YÖNETİMİNDE GÖREVE LAYIK OLMAYAN İNSANLAR VAR"

Bütün başarısızlıkta sorumluluğu üstlendiğini kaydeden Karaman, "Benim kadar sorumlu olan kişiler de var. Teknik direktör kırmızı diyorsa yönetimde öyle diyecek. Yönetiminin dediğini teknik heyette yapacak. Bu bizde olmadı. Bursaspor yönetiminde o göreve layık olmayan insanlar var. 10 yıl önceki anlayışla bu işler olmaz" diye konuştu.
 
"O TARAFTAR İÇİN ÖLMEK GEREKİR"

Vojvodina karşılaşmasındaki taraftardan övgüyle bahseden Karaman, "O maçta antrenöre gerek yok. O ambiyansta, o taraftarın karşısında ölmek gerekir. Tek bir şey var, o atmosferde o takım antrenörsüz maçı alacaktı. Avrupa'da başarılı olacağız dedik, fakat olamadık. Bir çok mesajı kendimi ortaya koyarak verdim" açıklamasını yaptı.
 
"TEK BAŞINA SEN SUÇLUSUN DİYE BIRAKILMAK GÜNAH"

Hatalarının olduğunu fakat bu şekilde sonuçlanacağını tahmin etmediğinin altını çizen Karaman, "Tek başına sen suçlusun diye bırakılma günah. Başkanımız Umre'ye gidiyor ve 5 vakit namaz kılıyor. Allah kabul etsin. 10 Haziran'dan bu yana çalışan bir teknik heyet var. Biraz anlayışlı ve paylaşımcı olmak gerekiyor. Beni Bursa'ya davet ettiler. Ancak bir gece önce zaten kararı vermişlerdi. Keşke oturup konuşabilseydi. Bizim görevin başında durmak ve ısrar etmek gibi bir durumumuz olamazdı. Zaten sözleşmemizde öyle bir şey yoktu. Biz eleştirilerimizi buradan aktarmayız. Biz adamsak, lidersek yüz yüze konuşuruz. O rahatsız olduğum kişilerin üzerine çatır çatır söylerim, söyledim de" ifadelerini kullandı.

"AVRUPA'DA BAŞARILI OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ TUTAMADIK"

Bursaspor için göreve geldiğini anlatan Karaman, "Hatamız varsa konuşabilirdik. Sizin hatanız varsa da söyleyebilirdik. Bu tür yapılanmaya gerek yoktu. Yada ilk baştan biz çekip gidebilirdik. İlk göreve geldiğimizde Avrupa kupalarına katılacağımız sözünü verdik ve bunu da başardık. Sezon başlarken de Avrupa'da başarılı olacağımızı söyledik. Ancak bu sözü tutamadık. Kamuoyu üzerinde büyük Bursaspor'u asla küçük düşürmem. Sadece oradaki bazı kendini bilmezler kendine çeki düzen versin. Sözleşmemde hiçbir tazminat maddesi yoktu" açıklamasını yaptı.
 
"TAİWO MAYIS AYINDA SEZONU KAPATMIŞ ONDAN SONRA YÜRÜMEMİŞ"

Fiziksel açıdan kötü oyuncuları kendisinin oynattığını vurgulayan Karaman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorumluluk bende. İlk maç  kötü sonuç alınsaydı kesinlikle oynatmazdım. Bakıyorsunuz Taiwo  mayısta sezonu kapatmış  ondan sonra yürümemiş bile. Tüm Bursa şehrine herkese teşekkür ediyoruz, hem eski yönetim kuruluna, hem şimdiki yönetime teşekkürler. Mutlaka başarısızlıkta eleştiri olacaktır. Görevden ayrıldıktan sonra  ya da ayrılmak zorunda bırakıldıktan  sonra hakkımızda şunu bunu yapmadılar demenin bir faydası olmadığını düşünüyorum.”




Konular Spor Haberleri