Hint yağı ile güzelleşin

Hint yağı; anti enflamatuar ve anti bakteriyel özellikleri nedeniyle saç ve cilt konusunda onarıcı ve tedavi edici bir rol üstlenmiştir.

Hint yağı ile güzelleşin
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Sağlık kaynağı doğal ürünlerle beslenmeye ve cildimize bakım yapmaya, güzelleşmeye devam ediyoruz. Hint yağı; anti enflamatuar ve anti bakteriyel özellikleri nedeniyle saç ve cilt konusunda onarıcı ve tedavi edici bir rol üstlenmiştir.

Saç tellerini besler

Özellikle hasar görmüş ve kuru saçlarda Hint yağı oldukça etkilidir. Düzenli uygulandığında saç tellerini besler, esnekliğini artırır ve kırılmaların önüne geçer. Kepek, pul pul dökülme sorunlarında da oldukça etkilidir. Saçları yumuşatır, nemlendirir. Böylece daha hızlı uzamalarına ve gürleşmelerine yardımcı olur. Aynı etkiler kaş ve kirpikler için de geçerlidir.

Yaşlanma etkilerini azaltır

Yaşlandıkça kuruyan ve kırışıklarla kendini gösteren yaşlanma etkilerini yoğun nem özelliği sayesinde azaltır. Cilde nüfuz ettiğinde elastin ve kolajen üretimini artırır. Bu da cildi yumuşatmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. İnce çizgilerin görünümünü geciktirir ve cildi pürüzsüzleştirir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDiRiR

Vücudu hastalıklara karşı koruyup güçlendirici özellikleriyle bilinen ‘T’ hücreleri ve lenfositleri Hint yağı etkisiyle arttığında bağışıklık sistemimiz güçleniyor.

DOĞAL BİR NEMLENDİRİCİDİR

Nemlendiriciler cildin dış tabakasında su kaybını önleyerek nemi muhafaza eder. Kozmetikte de Hint yağı, suyu hapsetme özelliği nedeniyle parfümlü, boyalı ve cildi tahriş eden ürünler yerine doğal bir çözüm olabilir.

Yaraları çabuk iyileştirir

Hint yağı, yaraların iyileşmesini hızlandırır ve yaraların kurumasını önleyen nemli bir ortam yaratır. Doku büyümesini sağlar, böylece yara dış etkenler arasında bir bariyer oluşturur.

İltihap önleyici yanı var

İçinde bulunan ana yağ asidi risinoleik, iltihap sökücü özelliğe sahiptir. İltihabı azaltırken ağrıyı hafifletir. Romatoid ve sedef gibi iltihaplı hastalıklarda oldukça etkili olabilmektedir.

AKNE OLUŞUMUNU ENGELLER

Hint yağı, akneleri azaltabilecek çeşitli özelliklere sahiptir. Aknenin çıkış noktası ise iltihaplardır. Hint yapı iltihapları giderebildiği gibi akneler için de iyi bir çözümdür.

Yasemin Miras / Akşam Life
Konular Kadın / Bakım