'Hırsız' avukat şok etti!..

İzmir Adalet Sarayı'nda avukatların çantalarını lavaboda çalan avukat, üçüncü kez iş başındayken yine meslektaşının takibi sonucu polis tarafından suçüstü yakalandı. Zanlı Avukat K.Ö, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

'Hırsız' avukat şok etti!..
Yeni Asır'dan Ali Eyce'nin haberine göre İzmir Adalet Sarayı'nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, 4. kattaki tuvalete giren bir avukat, çantasının bir başka avukat tarafından çalındığı iddiasıyla polise başvurdu. Güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, İzmir Barosu'na kayıtlı avukatlardan K.Ö'nün, tuvaletten aldığı çantayı aşağı kattaki vestiyere sessizce bırakıp gittiğini tespit etti. Bu durumla ilgili tutanak tutan polis, şüpheli avukatın durumunu Cumhuriyet Savcısı'na bildirdi. Savcı, avukatın şüpheli olarak değil de ifade sahibi olarak çağrılıp, konuyla ilgili bilgisinin alınması talimatını verdi.

Bir süre sonra çantası çalınan avukat, İzmir Adalet Sarayı koridorlarından tesadüfen K.Ö'yü gördü. Meslektaşının yalnızca avukatların kullanabildiği ve kapısı manyetik kartla açılan aynı tuvalete elinde çanta olmadan girdiğini, kısa süre sonra ise bu kez elinde çantayla çıktığını görünce durumu polise bildirdi. Polis, Avukat K.Ö'yü elinde avukat çantasıyla suçüstü yaparak, savcının talimatıyla gözaltına aldı.

Şüpheli avukat karakola getirilirken, her iki mağdur avukat da ifade vererek şikayetçi oldu. Polise ifade vermeyen şüpheli Avukat K.Ö ise Cumhuriyet Savcısı'na olayla ilgili savunma yaptı. Asker kaçağı olduğu ve hakkında birden fazla icra takibi olduğu ortaya çıkan K.Ö. hakkında işlem yapan Cumhuriyet Savcısı, adli kontrol şartıyla avukatı serbest bırakılmasına karar verdi.