Adolf Hitler'in doğduğu ev yıkılacak!

Avusturya, Nazi lideri Adolf Hitler'in doğduğu evi yıkma kararı aldı. Avusturya'nın Braunau kentinde bulunan ve akıbeti konusunda yıllardır tartışılan evin, sonunda yıkılmasına karar verildi.

Hitler'in evi yıkılacak!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Avusturya gazetesi Die Presse'e konuşan Avusturya İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Uzmanlar Komisyonunun tavsiyesi doğrultusunda Hitler'in doğduğu evin yıkılacağını ve yerine yeni bir bina yapılacağını söyledi.

Sobotka, kararın parlamento tarafından da onaylanmasını sağlayacaklarını açıkladı. 17.yüzyıl mimarisiyle yapılan bina koruma altında bulunduğu için, yıkımı konusunda parlamentonun onayı gerekiyor.

Hitler'in 1889 yılında doğduğu evin neo-naziler tarafından sürekli ziyaret ediliyor olması Avusturya'da rahatsızlık yaratıyordu. Yıkım kararıyla Hitler'in doğduğu evin, neo-naziler için anıta dönüşmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Adolf Hitler, 20 Nisan 1889'da Braunau'da Salzburger Vorstadt 15, adresinde bulunan binada dünyaya geldi. Ailesi Hitler'in doğumundan birkaç hafta sonra kentte başka bir binaya taşındı. Hitler 3 yaşına geldiğinde ise Braunau'dan ayrıldı. Bina 1938 yılında Hitler'in özel sekreteri Martin Bormann tarafından yüksek bir bedele satın alındı ve kültür evine dönüştürüldü. Savaş sonrasında naziler evi havaya uçurmak istese de Amerikalılar buna engel oldu.

1952 yılında eski sahipleri tarafından tekrar satın alınan bina bir süre kütüphane olarak hizmet verdikten sonra farklı amaçlar için kiraya verildi. Yıllar içerisinde yıpranan binanın modernizasyonu, sahibi tarafından pahalı olduğu için gerçekleştirilmeyince, bina 2011 yılından bu tarafa boş bulunuyor.