Hizbullah'ta ajan depremi

Şam'da 2008 yılında düzenlenen suikastta öldürülene kadar Hizbullah'ın en önemli komutanı olan İmad Muğniye'nin büyük oğlu Mustafa, "CIA ve Mossad'a çalıştığı" gerekçesiyle tutuklandı.

Hizbullah'ta ajan depremi
Sabah'ta yer alan habere göre İsrail istihbarat servislerine yakınlığıyla bilinen haber sitesi DebkaFile, Lübnan merkezli Şii Hizbullah örgütünün eski askeri lideri İmad Muğniye'nin büyük oğlu Mustafa Muğniye'nin "Mossad ve CIA'ya çalıştığı gerekçesiyle tutuklandığını" aktardı.

Haberde "Beyrut'tan gelen bilgilere göre bu yaz Golan Cephesi Komutanı olarak atanan Mustafa Muğniye, pazartesi gecesi Hizbullah'ın güvenlik ekipleri tarafından 'ABD ve İsrail istihbaratına çalıştığı için' tutuklandı" ifadeleri yer aldı. Ayrıca "Tutuklama olayı doğruysa, bu durum Hizbullah içinde büyük bir deprem yaşandığı anlamına gelir" denildi.

Muğniye ailesi Hizbullah'ın en önemli mevkilerinde yer almasıyla dikkat çekiyor. Örgütün kurucularından biri olarak anılan İmad Muğniye, 2008'de Suriye'nin başkenti Şam'da öldürülene kadar Hizbullah'ın askeri operasyonlarının başında bulunuyordu. Hasan Nasrallah'tan sonra Hizbullah'ın başına geçebileceği söylenen İmad Muğniye, 1983'te Beyrut'taki kışla ve ABD Konsolosluğu saldırılarının arkasındaki isim olarak biliniyor. Bu iki saldırıda toplamda 350 kişi ölmüştü.

CASUSLUK MÜCADELESİ

Muğniye'nin küçük oğlu ve Mustafa Muğniye'nin kardeşi Cihad, Suriye'de İran'ın Devrim Muhafızları komutanlarından Muhammed Ali Allahdadi'yle birlikte devriyedeyken İsrail saldırısında öldürülmüştü.

Onun yerine Golan Tepeleri'nde faaliyet gösteren ağabeyi Mustafa'nın tutuklanması, akıllara Hizbullah'ın iki numaralı ismi Naim Kasım'ın "Hizbullah casuslara karşı yoğun bir mücadele içerisinde. Bu casusluk faaliyetlerinden bazıları da gün yüzüne çıktı" açıklamasını getirdi.