Hocalı Katliamı’nın acısı 25 yıldır taze!

Ermenistan güçlerinin 26 Şubat 1992 tarihinde, Azerbaycan'a bağlı Hocalı Kasabasında gerçekleştirdiği katliamın acıları hala taze.

Hocalı Katliamı’nın acısı 25 yıldır taze!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre uluslararası toplum bölgede devam eden Ermeni işgaline kayıtsız. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Hocalı katliamını unutturmayacağını söyledi ve uluslararası toplumun dikkatini işgale çekti.

63'Ü ÇOCUK YÜZLERCE ŞEHİT

Hocalı Katliamı'nın 25'inci yılında şehit olan 613 Azerbaycan Türkü rahmetle anılıyor. 26 Şubat 1992 tarihinde Rusya'nın desteğini alan Ermeni güçleri, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 106'sı kadın, 63'ü çocuk olmak üzere 613 kişiyi şehit etmişti. Cenazeler üzerinde yapılan incelemelerde, insanların yakıldığı, gözlerinin oyulduğu ve başlarının kesildiği ortaya çıkmıştı.

KURTULMUŞ: 'UNUTTURMAYACAĞIZ'

Katliamın 25'inci yılı nedeniyle açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Ermenistan işgal ettiği Azeri topraklarından çekilmelidir" dedi.

Kurtulmuş, “Uluslararası toplum, 26 Şubat 1992'de yaşanan bu insanlık dışı hukuksuzluğa daha fazla seyirci kalmamalı. Ermeni çeteler tarafından gerçekleştirilen katliamı bir kez daha nefretle kınıyorum. Unutmadık, unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.