Hollanda polisinden Erhan Çelik'e saldırı!

Hollanda polisi, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya destek vermek için toplanan Türk vatandaşlarına sert müdahalede bulundu.

Hollanda polisinden Erhan Çelik'e saldırı!
MedyaRadar'da yer alan habere göre Hollanda polisi, Bakan Kaya'yı eskortla bölgeden uzaklaştırdıktan  sonra, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce Türk  vatandaşını güç kullanarak dağıttı.

Hollanda hükümetinin engellemelerine karşı Bakan Kaya'ya destek vermek  için bölgede bulunan Türk vatandaşlarının üzerine TOMA araçlarıyla tazyikli su  sıkılan müdahalede, çok sayıda polis köpeği kullanıldı.

Atlı polislerin katıldığı müdahalede, aralarında Türk gazetecilerin de yer aldığı basın mensupları güvenlik güçlerinin fiziksel şiddetine uğradı.

Polis müdahalesinin ardından vatandaşların büyük bölümü bölgeden uzaklaşmak zorunda kaldı.

GAZETECİ ERHAN ÇELİK'E SALDIRI

Hollanda polisi tarafından yerdeki bir kişiye yapılan köpekle saldırı karşısında gazeteci Erhan Çelik müdahale etmek istedi. Ancak Çelik polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Çelik'in itildiği ve zorla uzaklaştırıldığı o anlar kameralara yansıdı.

Gazeteci Erhan Çelik bu skandal görüntüleri "O çocuğu bize vermediler... Köpeğin ısırığıyla alıp, polis karakoluna götürdüler... Çok ağladı, acısını ağzına teptiler." sözleriyle paylaştı.

İşte o görüntüler...

İzlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!..