Hollanda'da esrarengiz Türk cinayetleri

Hollanda’da silahlı saldırıya uğrayan Ömer Köksal hayatını kaybetti. Katili ise gözaltına alındı. Köksal’ın öldürülmesiyle birlikte son 3 ayda öldürülen 6'ncı Türk oldu!

Hollanda'da esrarengiz Türk cinayetleri
Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre Hollanda’da Ömer Köksal (22), Venlo şehrinde evine gitmek üzereyken sokak ortasında kurşunlanarak hayatını kaybetti. Polis olay yerinden kaçmaya çalışan bir kişiyi gözaltına aldı. Köksal, Hollanda’da son 3 ayda suikasta uğrayan 6'ncı Türk oldu. 27 Temmuz'da Zeki Yumuşak (41) ve 22 Temmuz'da Mustafa Ateş (50), 11 Eylül'de Amsterdam’da HFC restoranları sahibi Ali Ekrem Kaynak (48) vurularak öldürüldü.

İki suikast bağlantılı mı?

23 Ağustos'ta ise Hollanda’nın Venlo kentinde kafe işleten Kemal Zengin (44) kapısının önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmüştü. Ergin Başakçı (41) ise 2 Eylül tarihinde Rotterdam şehrinde bir kafeteryanın bahçesinde uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Hollanda polisi, önceki gün sokak ortasında öldürülen Köksal ile Kemal Zengin suikastı arasında bir bağlantı olup olmadığı üzerinde duruyor.

Köksal ile Zengin’in öldürülüş şekillerinin hemen hemen birbiriyle aynı olması  iki cinayet arasındaki bağlantının kuvvetli olma ihtimalini güçlendiriyor. Polis üç aydır Zengin’i öldüren kişileri yakalayamadı.