Hollywood oyuncuları Türk korku filminde!

Hasan Karacadağ'ın yönettiği, Michael Madsen, Stephan Baldwin, Brianne Davis gibi Hollywood yıldızlarının oynadığı korku filmi "Magi", mayısta vizyona girecek

Hollywood oyuncuları Türk korku filminde!
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Türk sinemasında "korku" deyince akla gelen ilk isimlerden yönetmen Hasan Karacadağ'ın Hollywood yıldızlarının rol aldığı filmi "Magi", mayısta beyaz perdeyle buluşacak. Karacadağ, teknik ve içerik olarak Anadolu kültürü ve hikâyelerine dayanan filmde Rezervuar Köpekleri'ndeki "Mr. Blonde" rolüyle tanınan ve 150'nin üzerinde filmde rol alan Michael Madsen'in yanı sıra Stephen Baldwin, Brianne Davis, Lucie Pohl, Dragan Micanovic ve Kenan Ece'nin rol aldığını bildirdi.

SİNEMA TARİHİMİZDE BİR İLK

Çekimlerin İstanbul, Bursa ve Adapazarı'nda gerçekleştirildiğini belirten Karacadağ, "Bu bir Amerikan filmi gibi ama tamamen Türk elementleriyle donatılmış, Anadolu topraklarında geçen has Anadolu-Babil cin hikâyesi" dedi. Filmin yaklaşık 3 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Karacadağ, "Amerikan dağıtım sistemiyle dünyaya dağıtılacak ilk Türk filmi bu. Sadece korku sineması için değil Türk sineması tarihinde bir ilk" ifadesini kullandı. Karacadağ, Magi'nin Amerika'nın 2015'in en çok beklenen korku filmi listesinde yer aldığını da ifade etti.

TÜRK KÜLTÜRÜNE HAYRANLAR

Yabancı oyuncuların ancak önceki filmlerini izledikten sonra rolleri kabul ettiğini kaydeden Karacadağ, Amerikalıların bir Doğu ülkesinde başına gelen korkunç olayların anlatıldığı filmin kesinlikle oryantalist bakış açısı içermediğini vurguladı. Karacadağ, "Yıllardır savaşını verdiğim şey şu ki hikâyelerimizi kendi kültürümüze, dinimize, geleneklerimize bağlı anlatalım. Batı teknik olarak taklit edilebilir ama içerikte kendimiz olalım, bizim malzememiz onlardan daha fazla" dedi.

Türkiye'yi doğru anlatmanın önemini vurgulayan Karacadağ, filmde bir rahibi canlandıran Baldwin'in "Türk ve İslam kültürü deyince aklıma çöl ve kılıç geliyordu ama bu filmden sonra Türk kültürüne hayran kaldım ve çok okumak istiyorum" dediğini aktardı.