Horlamaya bitkisel çözümler

Horlama fiziksel olarak çevreyi rahatsız eden bir mesele gibi gözükse de ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.

Horlamaya bitkisel çözümler
Akşam Life'tan Yasemin Miras'ın yazısı...

Horlama, genelde, küçük dilin sarkması veya burun tıkanıklığından kaynaklanır. Horlamayı engellemenin birinci yolu nefes yolunu açmaktır.

NEFES AÇAN DAMLA

Bir bardak suyun içine, 1 tutam adaçayı atın. 1 dakika kaynatın ve 1 dakika da demlemeye bırakın. İçine 1 çay kaşığı kadar karbonat,1 çay kaşığı kadar tuz (kaya tuzu olursa daha iyi olur) ilave edip karıştırın.

Bir damlalıkla, ister sabah akşam, ister yatmadan önce, damlalığı bu karışımla doldurun ve burun deliğinin birine damlatın. Sonra aynı işlemi diğer burun deliğine uygulayın.

Damlayı, başı iyice geriye atarak ve yatarken damlatın. Bir kaç dakika öyle yatın. Burun delikleriniz açılacak ve nefes almanız rahatlayacaktır. Bu damlayı sinüzit hastaları da rahatlıkla kullanabilir. Yalnız çocuklarda kullanacaksanız tuzu daha az koyabilirsiniz.

DOĞAL BURUN SPREYİ

Malzemeler:

Çeyrek çay kaşığı tuz

Yarım su bardağı kaynar su

Boş bir sprey şişesi ya da damlalık

Yapılışı:

Tuza su ekleyin ve tuz tamamen eriyene kadar karıştırın. Tuzlu suyu bir damlalık ya da boş sprey şişesine koyarak saklayın. Her akşam yatmadan önce her iki burun deliğine 2 ya da 3 damla uygulayın. Tuzlu suyu yalnızca 5 gün kullanın.

ZEYTİNYAĞI KÜRÜ

Zeytinyağı kullanarak horlama sorunundan kurtulabilirsiniz. Sağlığa birçok faydası bulunan bu mucizevi yağ, horlama tedavisinde de oldukça etkilidir.

Bunu için oda sıcaklığında bir bardak suya birer çay kaşığı bal ve sızma zeytinyağı ekleyin. Az miktarda da taze zencefil kökü rendeleyin. Yatmadan yarım saat önce için.

Diğer formül ise;

1 ya da 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

Her gece yatmadan önce 2 ya da

3 yudum zeytinyağı için.

KAKULE RAHATLIĞI

Kakule, daha rahat nefes almaya yardımcı olmaktadır. Siz de ister yatmadan önce biraz kakule kemirerek, ister bir bardak suya tarçın, bal ve yarım çay kaşığı kakule ekleyip tüketebilirsiniz.

UYKUNUZ BÖLÜNMESİN

Nane yağı anti-enflamatuar özellikleriyle burundaki iltihabın azalmasına yardımcı olur. Parmağınıza birkaç damla nane yağı dökün ve burun deliklerinin üzerinde gezdirin. Nane yağı kullanarak buhar uygulaması yapabilirsiniz.

Yasemin Miras / Akşam Life