Hükümetten flaş 'Eylül' açıklaması!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ankara Polatlı'da kaybolan ve daha sonra vahşice katledilmiş şekilde bulunan Eylül ile ilgili çok önemli açıklamada bulundu.

Hükümetten flaş 'Eylül' açıklaması!
İHA'nın haberine göre Ankara’nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız” dedi.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, burada yaptığı açıklamada cinsel istismar konusunda alınacak tedbirlere değindi. Bozdağ, Ankara’nın Polatlı ilçesinde 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara’nın öldürülmesi ile ilgili, “Öncelikle bu çok büyük bir vahşet. Bu cinayeti işleyen bir insan da olsa ama insanlıktan nasibini almamış birisi. Vahşice bir cinayet. Türkiye hükümet olarak bu tür cinayetleri önleme konusunda ciddi tedbirler aldık. Önümüzdeki dönemde bu tedbirleri tekrar gözden geçirip, cezaları daha da artıracak adımlar atacağımızı daha önce de açıklamıştık. Ancak seçimin araya girmesiyle bu düzenlemeler yapılamamıştı. Yeni dönemde bu konularda cezaları daha da artıran adımları atacağımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Bu insanlığı utandıran, insanlıktan nasibini almayan bu tür kişilerin toplum içerisinde toplum ve insanlar için daha fazla tehdit ve tehlike arz etmemesi için ayrıca önleyici tedbirleri de artıracağımızı bir kez daha ifade etmek isterim” dedi.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cinsel kastrasyon dediğimiz tedbiri de bütün yönleriyle yeni dönemde devreye sokacağız, kararlı adımları devreye sokacağız. Cezaların artırılması konusunda da gene dediğim gibi adımlar atılacaktır. Esasında Adalet Bakanlığımız bu konuda bir taslak hazırlamıştı, Bakanlar Kurulumuza da sunulmuştu. Ben de sözcü olarak bu taslakla ilgili kamuoyuna bilgi aktarmıştım ancak maalesef erken seçim nedeniyle bu tasarı yasalaşamadı. Yeni dönemde Meclisimiz inşallah bu tasarıyı daha doğrusu teklif olacak, bundan sonra bu teklifi hızla yasalaştıracaktır.” 

Diyanet İşleri Başkanı'ndan Eylül'ün ölümü ile ilgili açıklama

Ankara'da vahşice katledilen Eylül ile ilgili toplumun her kesiminden tepkiler yükselmeye devam ediyor.

Sanat, spor ve siyaset dünyasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'tan da bir açıklama geldi. Erbaş bir ayet ile durumu anlatırken ailelere uyarılarda bulundu, yaşanan vahşeti kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklaması şöyle:

"Kaybolan, kaçırılan, acımasızca öldürülen haberlerinin gündemi kararttığı bir dünyada yaşıyoruz. Maalesef Ankara Polatlı'da bir yavrumuz vahşice katledildi. Bir kez daha insanlığın, vicdanın, merhametin toprağa gömüldüğüne şahit olduk. Yine yüreklerimiz parçalandı. Bu cahiliye vahşetine ve sapkınlığına karşı adalet mutlaka tecelli edecektir. Biz inanıyoruz ki herkes, çağının şahidi ve sorumlusu olarak, iyiliği, emaneti, adaleti ayakta tutma ve kötülükleri bertaraf etme adına yapıp, yapmadıklarından ahirette hesaba çekilecektir. Ancak bütün zalimlerin yaptıklarından hesaba çekileceği mahşer gününde;

'Diri diri gömülen kız çocuğunun hangi günahtan ötürü öldürüldüğü sorulduğu zaman' (Tekvîr, 81/8-9) elbette caniler elim bir azaba çarptırılacaktır.

Akıl, izan, iman ve vicdan sahibi herkesi, çocukların maddi ve manevi anlamda her türlü tehlike, istismar ve şiddetten koruması için seferber olmaya davet ediyorum. Başta ailesi olmak üzere, vicdanı sızlayan herkese başsağlığı diliyor, aziz milletimizin hiçbir ferdinin bir daha böyle acılar yaşamamasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum."