Hulusi Tunca hayatını kaybetti

Bir dönem "HEY" dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapan usta gazeteci Hulusi Tunca bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Hulusi Tunca hayatını kaybetti
MedyaRadar'ın haberine göre bir dönem "HEY" dergisinin genel yayın yönetmenliğini de yapan usta gazeteci Hulusi Tunca bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Hulusi Tunca’nın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Ataköy 5. Kısım Ömer Durak Camii’nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığına defnedilecek.

HULUSİ TUNCA KİMDİR?

1954'te Bolu'da dünyaya gelen Hulusi Tunca, Haydarpaşa Lisesi'ni bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. 1 Eylül 1972 tarihinde medya dünyasına gözlerini açtığı Milliyet ailesinde HEY dergisinin çevirmeni, muhabiri, istihbarat şefi, yazı işleri müdürü ve genel yayın yönetmeni olarak 25 yıl görev yaptı. Daha sonra genel yayın yönetmenliğini yaptığı Hey GIRL dergisini Türk genç kızlarına armağan etti. 5 yıl süreyle Sabah ve Star gruplarında Takvim ve Damga gazeteleri ile Habertürk'te çalıştıktan sonra 1 Kasım 2004'te Hürriyet ailesine katıldı ve iki yıl görev yaptı. Ecem Naz adında bir kız çocuğu babası ve "sürekli sarı basın kartı" sahibi olan Tunca'nın, çeşitli basın ve yayın kuruluşlarından aldıklarının yanı sıra, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından verilen "Meslek Onur Ödülü" bulunuyor. Tunca, "İşte 30 yıllık Kanıt... İşte 30 Yıllık Belgeler" başlıklı Hürriyet Gazetesi’nde yayımlanan haberiyle, hem Emrah Karaca'nın Cem Karaca'nın oğlu olduğunu "mahkemeden önce" kanıtladı, hem de Magazin Gazetecileri Derneği’nden Çetin Emeç Altın Objektif Haber Ödülü'nü kazandı.

Hulusi Tunca hayatını kaybetti