Hülya Koçyiğit mültecilerin sesini duyuracak

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Hülya Koçyiğit, dünyanın kanayan yaralarından biri olan mülteci sorununa dikkat çekmek için kamera karşısına geçecek.

Hülya Koçyiğit mültecilerin sesini duyuracak
Yeni Asır'da yer alan habere göre Koçyiğit, "Türkiye'nin mülteciler konusunda Batı toplumlarına verdiği insanlık dersinden söz etmenin zamanının geldi" dedi.

Hülya Koçyiğit'in yeni projesinin senaryo çalışmaları devam ediyor. Projenin dizi mi sinema filmi mi olacağı ise merak konusu. Sanatçının eşi Selim Soydan sinema filmi olmasını isterken, senaryoyu çalışan ekip, dizi olmasından yana. Oyuncu olarak yer alacağını söylediği projede Koçyiğit, geçmişi yanlışlıklarla dolu, sonrasında ise bir uluslararası yardım kuruluşunun neferi olarak çalışan karakteri canlandıracak.

BATI GÖRMEZDEN GELİYOR

Koçyiğit, göçmen konusunun masaya yatırılmasının zamanı geldiğini söyleyerek, "Tarihte göçmenlik ve mülteciliğin birçok nedeni var. Bunlar insanların üzerinde bıraktığı birikimler var. İnsanlık adına bu ülkenin bütün dünyaya verdiği bir ders var. Belki de bundan söz etmenin zamanı. Çünkü Batı, bunu bildiği halde göremezden geliyor. Geleceğe doğru yürüyoruz gelecekte de bu topraklarda insanlar olacak. Biz, bugün varız" dedi.