Hurda toplamak için yarış atlarını çaldılar!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir haradan, yaklaşık 100 bin lira değerindeki 2 yarış atı çalan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Zanlıların çaldıkları atları hurda toplama işinde kullanacakları iddia edildi.

Hurda toplamak için yarış atlarını çaldılar!
CİHAN'da yer alan habere göre olay, Ketenciler köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Ketenciler köyünde T.Ç. isimli şahsa ait bir harada bulunan Jeanne d'Arc ve Mona isimli iki adet İngiliz cinsi yarış atı kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslar tarafından çalındı. Atları çalınan yetiştirici jandarma ekiplerine durumu haber verdi. İhbarı alan jandarma ekipleri bölgede ve çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı. Bütün güvenlik kameraları ve mobese kayıtları incelemeye alındı. Yapılan incelemeler sonucu çalınan atların İzmit Tavşantepe Mahallesi'ne götürüldüğü belirlendi.

Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin çalışmaları sonucu iki İngiliz atını çaldığı iddia edilen Levent S., Gökhan P. ve Metin Ş. isimli üç şüpheli gözaltına alındı. Çalınan atlar da bulunarak sahiplerine teslim edildi. Zanlılar, sorgulanmaları için jandarma karakoluna götürüldü. Şüpheliler, karakoldaki işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Şüpheliler adliye çıkartılırken gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Öte yandan, şüphelilerin ifadelerinde, atların yarış atı olduklarını bilmedikleri ve çaldıkları atları hurda toplama işinde kullanacaklarını söyledikleri öne sürüldü.