Hürriyet muhabiri: 'Makinemi almalarını ben istedim'

Hürriyet Gazetesi'nin İsmail Bayrak ismindeki magazin muhabirinin şikâyetinden vazgeçmesi üzerine şehir zorbaları serbest bırakıldı.

Hürriyet muhabiri: 'Makinemi almalarını ben istedim'
Sabah'tan Fatih Ulaş'ın haberine göre Hürriyet gazetesi magazin muhabiri İsmail Bayrak, oyuncu Tuba Büyüküstün ile birlikte görüntülediği işletmeci Umut Evirgen ile iki çalışanı hakkındaki gasp şikâyetinden vazgeçti.

Şehir zorbaları Umut Evirgen, Doğan Akbaş ve Ahmet Fatih Baltacı, İsmail Bayrak'ın şikâyeti üzerine bu kişinin fotoğraf makinesini gasp ettikleri iddiasıyla tutuklanmıştı. Evirgen ve iki adamı hakkında 'yol kesmek suretiyle birden fazla kişiyle silahlı yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Evirgen, Akbaş ve Baltacı, müşteki Bayrak ile avukatlar katıldı.

Sanık Evirgen "Ben kimseye talimat vermedim. Tahliyemi istiyorum" dedi. Daha sonra söz alan müşteki İsmail Bayrak ise ifadesinde, "Makinemi almalarını ben istedim. Şikâyetçi değilim" dedi.

Mahkeme, Tuba Büyüküstün ve iki restoran çalışanının bir sonraki duruşmada dinlenmesine hükmederek sanıkların tahliyelerine karar verdi. Duruşma ertelendi...