'İBB Kurban' mobil uygulaması hizmete girdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kurban kesim hizmetlerinden daha iyi yararlanabilmesi için geliştirdikleri 'İBB Kurban' mobil uygulamasını yayına aldı.

'İBB Kurban' mobil uygulaması hizmete girdi
Yeni Şafak'ın haberine göre İBB, İstanbul’da kurban kesecek vatandaşlar için 'İBB Kurban' mobil uygulamasını Google Play ve App Store’da yayına aldı. Akıllı telefon ve tabletinize ücretsiz olarak indireceğiniz uygulama sayesinde kurban kesimine dair birçok hizmete kolayca ulaşabileceksiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Kurban uygulamasıyla ilgili şu bilgiyi paylaştı:

"İBB Kurban; İstanbul halkının kurban ibadetini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmesi için, kullanıcıların küpe kontrollerini kendilerinin yapabileceği, kurban ve adak satış ve kesim noktalarını görüntüleyebileceği bir uygulama olarak geliştirilmiştir.

Uygulama sayesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar küpelerindeki numaralarla sorgulanabilecek. İstanbullular telefonlarına indirdikleri uygulamadaki haritalar aracılığıyla kentteki tüm kurban kesim yerlerini görebilecek.

Uygulamada bulunan ihbar hattı ile vatandaşlar, kaçak kurbanlık hayvanların yakalanması için başvuru yapabilecek. Öte yandan kurban kesimi eğitimi almak isteyenler de uygulamada yer alan formu doldurarak talepte bulunabiliyor."