İbrahim Cevahir'in vasiyeti açıklandı

Geçen yıl kalp krizinden ölen iş adamı İbrahim Cevahir'in vasiyeti açıklandı. Yüzde 25'lik pay nikâhlı eşi Elmas Cevahir'e, Türkiye'deki servetinin yüzde 4'ü ise oğlunun annesi olan Fatma Kaya'ya kaldı.

İbrahim Cevahir'in vasiyeti açıklandı
Sabah'tan Veli Sarıboğa'nın haberine göre geçen yıl vefat eden işadamı İbrahim Cevahir'in mirası hâkim huzurunda vârislerine açıklandı. Cevahir 2004 tarihli vasiyetnameye göre; Çaykara ve Dernekpazarı Eğitim Vakfı'na 100 bin $, oğlu Eser Cevahir'e eğitim masrafları için 50 bin dolar, ölen oğlu Ekrem Cevahir'in kızları Beyza ve Tülin'e ise 50'şer bin $ bıraktı.

SON ARZUSU: "İHTİLAF YAŞANMASIN"

Cevahir, geri kalan tüm servetinin vârisler arasında kanunun öngördüğü oranlarda paylaşılmasını, son arzusu olarak da mirasçılarının vasiyetine ihtilafsız uymalarını istedi. Cevahir'in servetinin yüzde 25'i yasa gereği resmi nikâhlı eşi Elmas Cevahir'e kalmış oldu. Yine yasa gereğ Türkiye'deki servetinin yüzde 4'ü nikâhsız yaşadığı oğlu Eser'in annesi Fatma Kaya'ya verildi.

YÜZDE 71'İ ÇOCUKLAR PAYLAŞACAK

Geriye kalan servetin yüzde 71'i eşit olarak çocukları Hamit, Yusuf, Gönül, Şerife Aysun ve ölen oğlu Ekrem adına pay edilecek. Ölen oğlu Ekrem Cevahir'in payı iki kızına eşit pay edilecek.