İbrahim Kalın çaldı, Yavuz Bingöl söyledi

Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, 'İrfani Türküler' konseriyle sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve sanatçı Yavuz Bingöl, konserde sahne aldı.

İbrahim Kalın çaldı, Yavuz Bingöl söyledi
Güneş Gazetesi'nden Tolga Aslan'ın haberine göre bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Halk Müzikleri Festivali, önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 'İrfani Türküler' konseriyle sona erdi. 5 Kasım'da başlayan ve 35 konsere ev sahipliği yapan festivalin kapınış konserinde başta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın olmak üzere Yavuz Bingöl, İsmail Altunsaray, Mete Artun, Ümit Yılmaz, Ertan Tekin ve Erdinç Aksaç Anadolu kültürünü ifade eden ezgilerle sahne aldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın sahnede hem bağlama çaldı, hem de türkü söyledi. Kalın, müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı. Her halkın bir türküsü olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal şunları dile getirdi;

HER HALKIN BİR TÜRKÜSÜ VAR

“Başlamak önemliydi. Büyükşehir Belediyesi olarak biz burada imkan sunuyorduk ama asıl bu işe emek veren, kafa yoran Yavuz Bingöl. Onun düşüncesiyle yola çıkıldı. İlk olduğu için katılım 5-6 ülkede kaldı ama inanıyoruz ki 40-50 ülkeyi bulacak. Halk türküleri dediğimiz zaman her halkın bir türküsü var. Halkın arasında yaşayan bir sanat.” 

İbrahim Kalın çaldı, Yavuz Bingöl söyledi

Etkinliğin devamı gelecek


Festivale gösterilen ilginin bu konudaki boşluğu kendilerine gösterdiğini ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Ben İstanbullulara teşekkür ediyorum. Uluslararası olduğu için diğer ülkelerden gelenler de var. O gelenler sadece müzikle uğraşanlar ama o müziğe ilgi gösterenler buradaki takipçiler. Onlara teşekkür ediyoruz. Bundan sonra artık devamlı olacak. Birincisi düzenlendi. Bu kadar ilgiden sonra ikincisi, üçüncüsü gelecek” dedi.