İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın soruları cevapladı. Kalın, İsrail ile büyükelçilerin 10 gün içinde karşılıklı olarak atanabileceğini söyledi.

İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar
Hürriyet'te yer alan habere göre işte Kalın’ın mesajlarından satır başları:

"Türkiye'nin Irak'ın topraklarında herhangi bir gözü yoktur, Türkiye'nin Irak'ta herhangi bir gizli gündemi de yoktur. Bunun aksini düşünenler ya kötü niyetle hareket etmektedirler ya da büyük bir yanılgı içerisindedirler.

FETÖ sadece Türkiye için değil bulunduğu bütün ülkeler için bir ulusal güvenlik tehdididir. FETÖ'nün bu legal görünümlü illegal yapısını, karanlık ilişkilerini umarım o ülkeler de en kısa zamanda görür ve gerekli adımları bu çerçevede atarlar.   

Musul operasyonunda yapılacak bir hata sadece Irak ile sınırlı kalmaz, bütün bölgeyi etkiler. Bunun önüne geçmek için de adımların çok dikkatli bir şekilde atılması, bütün planlamaların büyük bir hassasiyetle yapılması gerekiyor.

(İsrail'e büyükelçi atanması) Onunla ilgili süreç devam ediyor, ismi vermeyeceğim ama o süreç tamamlandı diyebilirim. Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgili vakti geldiğinde gerekli açıklamayı yapacaktır. Zannediyorum bir hafta on gün içerisinde büyükelçilerin karşılıklı olarak atanması süreci de tamamlanmış olacak."