İbrahim Tatlıses'in 'rapor' sevinci!

Malulen emeklilik raporu almak için geldiği İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki işlemleri tamamlanan İbrahim Tatlıses’in yüzü güldü. Ünlü ismin ilaçlarının ücretini artık devlet karşılayacak...

İbrahim Tatlıses'in 'rapor' sevinci!
Yeni Asır Gazetesi'nden Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre malulen emekli olmak için geçtiğimiz hafta heyet raporu almak üzere İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran "imparator" lakaplı ünlü türkücü İbrahim Tatlıses dün yine aynı hastaneye gitti.

Hastaneye tanınmamak ve daha hızlı hareket edebilmek için tekerlekli sandalye ile girdiği iddia edilen Tatlıses'in malulen emeklilik raporu alabilmesi için gerekli bazı tahliller yaptırdığı, ardından kulak burun boğaz polikliniğinde işitme testine girdiği öğrenildi. Tatlıses'in rapor işlemlerini dün tamamladığı belirtildi. Öte yandan hastane çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren ünlü türkücünün oldukça neşeli olduğu görüldü.

İNKAR ETMİŞTİ

Yeni Asır, geçtiğimiz hafta gittiği hastanede hayranlarının kendisini tanıması üzerine işlemlerini yarım bırakarak hastaneden ayrılan Tatlıses'in malulen emeklilik için heyet raporu almak üzere başvuru yaptığını ortaya çıkarmıştı. Olay, magazin gündeminin en çok konuşulan konusu haline gelirken Tatlıses, malulen emekli olmak istediği iddialarını reddederek hastaneye diş problemleri için gittiğini söylemişti. Ancak, Tatlıses'in kentte birçok ağız ve diş sağlığı merkezi bulunmasına rağmen diş tedavisi için sadece 2 diş polikliği olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini söylemesi inandırıcı bulunmamıştı.

1952'de Urfa'da, kendi tabiriyle "mağarada" dünyaya gelen İbrahim Tatlıses, hiçbir zaman okula gidemedi. Tatlıses ilk olarak "Kara Kız" ile "Beni Yakma Gel Sevdiğim" isimli şarkılarıyla müzik dünyasına girdi.

ŞÖHRET BASAMAKLARI

Ancak esas patlamayı 1978 yılında seslendirdiği "Ayağında Kundura" türküsüyle yaptı. Bu tarihten sonra müzik ve sinema dünyasında şöhret basamaklarını hızla tırmandı. Sahnedeki başarısı ve iş dünyasındaki yatırımları nedeniyle her geçen gün güçlenen Tatlıses, artık "imparator"du. Tatlıses'in "imparatorluğa" kadar yükselen kariyeri 14 Mart 2011'de değişti.

KADERİ DEĞİŞTİ

O gün TV'de yayınlanan İbo Show program çıkışında Maslak'ta uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucu başından yaralanan Tatlıses, mutlak bir ölümden kıl payı kurtuldu. Aşırı kan kaybı ve başındaki ağır yara ile girdiği 6 saatlik zorlu bir ameliyatın ardından 2 hafta yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdi.

HİÇ ALBÜM YAPMADI

Tatlıses, 6 Nisan 2011'de tedavisi için uçakla Almanya'ya götürüldü. O günden bu yana hiç albüm yapmayan ve sahneye çıkmayan Tatlıses'in malulen emeklilik için hastaneden rapor almak üzere başvuru yaptığı haberleri büyük yankı uyandırmıştı. Tatlıses'in malulen emeklilik hakkı kazandığında 800 lira ile 4 bin lira civarında bir maaş almaya hak kazanacağı belirtildi. Bunun yanı sıra Tatlıses'in devletin tanıdığı bazı vergi avantajlarından da yararlabileceği kaydedildi.