İçeriye su girince...

Yenikapı-Bandırma seferini yapan 'Mehmet Reis' 11 isimli deniz otobüsünün dalgalara kapılarak içeriye su girmesi nedeniyle yolcular büyük panik yaşadı.

İçeriye su girince...

İstanbul Bostancı-Yenikapı'dan yaklaşık 200 yolcusuyla saat 18.30'da kalkan İDO'ya ait 'Mehmet Reis 11' isimli deniz otobüsü, Bandırma'ya yaklaşık 45 dakika mesafe kala aşırı dalgaya maruz kaldı. Dalgalar nedeniyle içeriye su girmesi yolcular arasında paniğe yol açtı. İDO görevlileri sakin olmaları konusunda yolcuları sık sık uyardı. Deniz otobüsü kaptanı da yaptığı anonslarla ciddi bir durum olmadığını belirterek, yolcuları sakinleştirmeye çalıştı. Can yeleklerini giyen yolculardan bazıları fenalaşarak sinir krizi geçirdi. Deniz otobüsü şiddetli dalgalardan sonra normal bir şekilde seyrine devam ederek, Bandırma İDO İskelesi'ne yanaştı. Deniz otobüsünden inen bazı kadın yolcuların yaşadıkları korku nedeniyle ağladıkları görüldü. Deniz otobüsü iskeleye yanaştıktan sonra rutin bakıma alındı.

Dalgalar nedeniyle deniz otobüsünün camlarının çatırdadığını ve içeriye su girmesinden dolayı panik yaşandığını belirten yolcular, "Dalgaya yakalandık. Denizin içine girer gibi olduk. Dış camlar basınçtan çatırdamaya başladı. Ondan sonra herkes panik oldu. Birkaç yolcu kriz geçirdi. Sonra dalgadan çıkınca düze çıktık ve normale girdi gemi. Kaptan panik olunmaması için 4-5 defa anons yaptı. Görevliler bizlere ne yapmamız gerektiğini anlattı ve sakin olmamızı istediler" dedi.