İddialı rollerin oyuncusu!...

"Karadayı"da genelev patroniçesi 'Süreyya' karakterini oynayan Başay Okay, zor rollerde yer almayı sevdiğini söylüyor.

İddialı rollerin oyuncusu!...
Diziye yeni sezonda genelev patroniçesi 'Süreyya' rolüyle dahil oldunuz. 'Karadayı' takip ettiğiniz bir iş miydi?
Hukuk eğitimi aldığım için bu tarz projeler ilgimi çekiyor. Çok yoğun çalıştığım için dizi izleyemiyorum ama 'Karadayı'yı izlemeye gayret ediyordum. Bu işten teklif gelince de çok mutlu oldum. Yönetmen Uluç Bayraktar ile daha önce 'Menekşe ile Halil' dizisinde çalışmıştık. Orada da hayat kadınını oynamıştım. Şimdi bu rol gelince, "İşi büyüttüm, dükkanı açtım" dedim.

ÖNYARGIYLA OYNAMAM

Genelev patroniçesini oynamak sizi zorladı mı?

Oyunculukta açık bir şekilde oynamak gerektiğini düşünüyorum. Mazeret belirterek oynarsanız, rolünüze önyargıyla bakmış olursunuz. Rolünüzü hak ettiği gibi oynamak gerekiyor. Ben değişik karakterler oynamaya bayılıyorum. İddiası olan, birçok insanın çekindiği rolleri oynamayı seviyorum. Bu nedenle 'Süreyya' karakteri beni zorlamadı.

AVUKAT OLACAĞIM

'Süreyya'nın yaşadıkları size ne hissettiriyor?

Kötü bir seçim yapmış ve o hayatı kabullenmiş bir kadın... İşine sahip çıkıyor ve emrinde çalışan kızlarla ilişkisi çok profesyonel. Onun da hesap vermek zorunda olduğu, korktuğu bir adam var. Yaşadıklarını ileride anlayacağız. Anaç bir tarafı da var, iş konusunda erkeksi bir yanı da...

Hukuk eğitimi alan biri olarak 'Karadayı'da işlenen konular daha çok dikkatinizi çekiyor mu?
Diziye dahil olmadan önce 'Karadayı'yı izlememdeki en önemli etkilerden biri, hukuk konusunun işlenmesiydi. Babam ve büyük amcam avukattı ve benim de hukukçu olmamı istemişlerdi. Son senemde okulu bıraktım ve oyunculuğa başladım. Geçtiğimiz yıl da aftan yararlanarak okula geri döndüm. İleride avukat olarak yapmak istediğim şeyler var.

BENİ DİNLEYENLER BÜYÜDÜ ÇOCUK SAHİBİ OLDU

Bir dönem şarkıcılık da yapıyordunuz. Yeniden sahnelere dönmeyi düşünüyor musunuz?

Müzik bir ara hayatımda çok aktifti. Okuduğum dönemde çok sık sahneye çıkıyordum. Sonra bir dönem oyunculukla birlikte devam etti. Şimdilerde çok keyfekeder sahneye çıkıyorum. Beni dinleyenler artık çoluk çocuk sahibi oldu.

Aynı zamanda menajerlik de yapıyorsunuz. Bir oyuncu olarak oyuncularla çalışmak kolay mı?
Menajerlik yapmaya başlayınca sektörün o kısmını da anlamış oldum. Sette de sürekli onlarla iletişim halindeyim. Galiba oyuncularla uğraşmanın zorluğunu seviyorum. (Gülüyor)

İLK DEFA KENDİMİ OYNADIM

Sizi sinema filmlerinde farklı rollerde görmeye alıştık. 'Senin Hikayen' filminde daha kendinize yakın bir rolde misiniz?

'Kavşak'ta şiddet gören, 'Musallat'ta ise içine cin giren bir kadını oynamıştım. Bu filmde başrolde yer alan Selma Ergeç'in arkadaşını oynuyorum. Yönetmen Tolga Örnek, beni görünce "Bu sensin" demişti. Benim için bu proje o yüzden farklı ve keyifli bir iş oldu. Film geçen hafta gösterime girdi. Şimdi izleyicilerin yorumlarını bekliyoruz. 

MERVE YURTYAPAN / SABAH İNTERNET SİTESİ



Konular Röportaj