Iğdır'a UFO mu düştü?...

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı olan Küçükova ve Söğütlü köylerine dün üç adet UFO düştüğü iddiası sosyal medyada yayılmaya devam ederken merak edilen sorunun cevabı geldi.

Iğdır'a UFO mu düştü?...
Hürriyet'te yer alan habere göre görüntüler çarpıcı ama haber asparagas. İşin aslı şu: O fotoğraflar iki yıl önce Çin'e parçaları düşen bir Rus uzay aracına ait...

İnternetteki UFO konulu sitelerde Iğdır TV'ye dayandırılan iddiaya göre dün sabah 08.15'de Küçükova köyü sakinleri şiddetli bir gürültü duydu ve ardından "büyük bir ateş topu" köy meydanına yakın bir evin bahçesine düştü.

Komşu köy Söğütlü'ye de tanımlanamayan iki uçan cismin (UFO) gökten düştüğü, bunlardan birinin 70 santimetre çapında ve 40 kilogram ağırlığında olduğu öne sürüldü.

Paylaşılan fotoğraflar incelendiğinde ise iddiaların asılsız, haberin asparagas olduğu anlaşılıyor. Çünkü fotoğraflar, 2014 mayısında Çin'de çekilmişti.

Heilongjiang eyaletindeki bir köyün yakınlarına düşen üç cisim heyecan yaratmıştı. Rus haber ajansı ITAR-Tass'ın o dönem yayınladığı habere göre bu cisimler, Kazakistan'dan fırlatıldıktan 9 dakika sonra havada infilak eden bir Rus uydusunun parçalarıydı.

Iğdır'a UFO mu düştü?...