İki kadın daha erkek olmayı seçti!...

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 3 ay önce ameliyatla erkek olan F.Y.'nin ardından iki kadının daha erkek olduğu belirtildi. Her biri 5 saat süren ameliyatların başarılı geçtiği ifade edildi.

İki kadın daha erkek olmayı seçti!...

Devlet desteğiyle 3 ay önce erkek olan 25 yaşındaki F.Y.'nin ardından Edirne'deki Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 2 kadın daha ameliyatla erkek oldu. Ameliyatı gerçekleştiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hüsamettin Top, ameliyatların 5'er saat sürdüğünü ve başarılı geçtiğini söyledi.

BİRİ 42, DİĞERİ 22 YAŞINDA

Doç. Dr. Top, operasyonun ardından hastaların durumu hakkında bilgi verdi. Ameliyattan önce hastaların psikiyatri safhasından geçtiğini belirten Top, "Hastalar kendilerini erkek olarak görüyor. Ameliyattan sonra ileriye dönük pozitif umutlarla yaşıyorlar ve ameliyata aileleriyle birlikte karar veriyorlar. Hastanın önce göğüslerini alıyoruz. Rahim ve yumurtalıklarını alıp, dış erkeklik ameliyatı yapılıyor" dedi. Top, ayak bölgesinden alınan dokularla cinsel organın nakledildiğini de sözlerine ekledi. Geçen hafta cuma günü ameliyat olan 42 yaşındaki Erzincanlı T.G., "Kendimi bildim bileli erkek gibi hissediyorum. Benim için çok büyük bir mutluluk ve değişiklik. Bu işin önünü açan isim ünlü oyuncu Rüzgar Erkoçlar oldu" dedi. "Kız arkadaşınız var mı?" sorusuna ise T.G., "Hayırlısı ile bakacağız" diye konuştu. 22 yaşındaki E.G. de, "Nihayet hayallerimi gerçekleştirdim" dedi. Bu arada E.G., geçen haziranda Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameliyatla erkek olan F.Y.'ye refakat ettiğini de vurguladı.

ERCAN BİTTİ / SABAH İNTERNET SİTESİ