İki kardeşin ölüm nedeni belli oldu!

İzmir Konak’ta 28 Kasım’da evlerinde ölü bulunan 3 ile 6 yaşındaki kardeşlerin otopsisinde zehirlenme bulgusuna rastlanmadı. 2 kardeşin havasızlıktan öldüğü sanılıyor...

İki kardeşin ölüm nedeni belli oldu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre İzmir'in Konak ilçesinde evlerinde ölü bulunan 3 ve 6 yaşındaki iki kardeşin otopsisinde zehirlenme bulgusuna rastlanmadı. Ballıkuyu Semti'nde 28 Kasım'da evde ölü bulunan Yunus Emre (3) ve Irmak Oral'ın (6) ölümüne ilişkin İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından hazırlanan raporda, çocukların ağız ve dudaklarında kuruluk tespit edildi. Raporda, olayın meydana geldiği kapı ve pencereleri kapalı odada elektrikli ısıtıcı çalıştığı, bu nedenle içerinin oksijensiz kalması nedeniyle havasız kalmış olabileceği değerlendirildi.

Çocuklardan doku ve kan örnekleri ile çarşaftan alınan numuneler, detaylı inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ISITICI AÇIKTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Adli Tıp yetkilileri ile iki çocuğun ölü bulunduğu evde inceleme yaptı. Annelerinin çocukları kontrolüne bıraktığı dede Tahsin Ş, "Ben havasız kaldıklarından şüpheleniyorum. Hava soğuk diye anneleri ısıtıcının ayarını üçüncü kademede bırakmış. Böyle olunca da otomatik devreye girmemiş" dedi. İzmir Konak'ta, tekstil işçiliği yapan annenin işe giderken dedelerinin kontrolünde evde bıraktığı 3 ve 6 yaşındaki iki kardeş ölü bulunmuştu.