İki kat kalori yakmanın 10 yolu!

Vücudun daha fazla kalori yakması için 10 farklı beslenme ve sağlıklı yaşam tüyosu...

İki kat kalori yakmanın 10 yolu!
Sabah'ta yer alan habere göre İngiliz Daily Mail gazetesi, sağlık uzmanlarına dayandırdığı haberinde vücudun daha fazla kalori yakması için 10 farklı beslenme ve sağlıklı yaşam tüyosunu paylaştı...

1-Diyet yapmayın

Dr. Marilyn Glenwille'e göre yemeği çok kısıtlayan diyetler yapmak ve kalori sağlamak vücudun strese girmesine ve açlık moduna girerek yağ depolamasına neden oluyor.

2-Sık ve az yemek

Her üç saatte bir sağlıklı bir şeyler yiyerek kan şekerini ve enerji seviyesini sabit tutmak gerekiyor.

3-Kahvaltıyı atlamayın

Kahvaltıyı atlamak vücudu kıtlık moduna sokarak yağ depolanmasına yol açıyor. Bu nedenle sadece kilo vermek isteyenler değil sağlığını korumak isteyenlerin de günün en önemli öğünü kahvaltıyı atlamaması gerekiyor.

4-Şeker ve rafine gıdalardan uzak durun

Pankreas tarafından üretilen kan şekerini çabuk yükselten şeker ve rafine gıdalardan uzak durun. Tam tahıllı ürünleri tüketmeye özen gösterin.

5-Her öğüne protein ekleyin

Bitkisel ya da hayvansal kaynaklı protein, midenin yemeği ve karbonhidratı yavaş sindirmesini sağlıyor. Bu sayede kan şekeriniz daha iyi dengelenir ve kilo verme süreci kolaylaşıyor.

6-Temel yağları tüketin

Zeytinyağı, yağlı balıklar, fıstıklar, fındık ve tohumlarda bulunan yağ asitlerini düzenli bir şekilde tüketmek metabolizmanızı hızlandırıyor.

7-Önemli besinleri listenize ekleyin

Karbonhidratı yağa değil enerjiye çeviren yeşil çay özü, B vitamini, çinko, magnezyum, krom, koenzim Q-10 ve alfa lipoik asit içeren besinleri ihmal etmeyin.

8-Egzersizi unutma

Birçok sağlık uzmanı gibi beslenme uzmanı Shona Wilkinson da kas geliştirmenin ve egzersiz yapmanın metabolizmayı hızlandırdığını söylüyor. Ne kadar kasınız varsa o kadar kalori yakacak ve fazla yağlarınızdan kurtulacaksınız.

9-Somon balığı tok tutar

Somon balığı metabolizmayı hızlandıran omega 3 yağ asitleri açısından zengin. Beslenme uzmanı Lily Soutter somon balığının uzun süre tok tuttuğunu vurgulıyor. Somon balığının balık çiftliklerinde değil doğal ortamda yetişmiş olmasına dikkat edin.

10-Hindistan cevizi metabolizmayı hızlandırıyor

Hindistan cevizi yağı bolca üç yağ asidinden oluşan orta zincirli trigliserit içerir. Bu nedenle bu yağ vücut tarafından depolanmaz enerji olarak kullanılıyor. Bakteriler, virüsler ve mantarların üremesini engelleyen Hindistan cevizi yağı yemek pişirmekte kullanılabiliyor.
Konular Kadın / Bakım