İzmirli iki kulüpten "hakem" isyanı!

2. Lig’de ilk yarının son haftasında KSK ve Bucaspor’dan aynı ses yükseldi. İki İzmirli hakemlere tepki gösterip MHK’ya seslendi.

İki kulüpten "hakem" isyanı!
Yeni Asır'dan Gökhan Özyurtlu ve Şerafettin Çıracı'nın haberine göre Spor Toto 2. Lig'de ayrı gruplarda mücadele eden ve ilk devreyi içeride puansız tamamlayan KSK ve Bucaspor'da hakem hatalarına büyük tepki var. İki kulüp de son maçlarında hakem kurbanı olduklarını iddia ederken, özellikle bu sezon yanlış kararlar yüzünden üst üste puan kayıplarına uğrayan KSK'den çok gür ses yükseliyor. İki İzmir ekibi de Merkez Hakem Komitesi'ne isyan etti. Karşıyaka, bu sezon bir çok maçta haksızlığa uğradığı iddiasında.

Hatay maçında uzatmada kaleciye yapılan faulün es geçilmesiyle 2 puan kaybettiklerini vurgulayan yeşil-kırmızılılar, Aydınspor maçında hakemin yanlış kartlarıyla yenilgiye mahkum olduklarını söylüyor. Kaf- Kaf'ta, Menemen maçında da yardımcısının ofsayt kararına uymayan hakeme öfke var.

Anadolu Üsküdar ile oynadıkları maçta hatalı kararların maçın kaderini etkilediğini savunan Bucaspor ise KSK gibi hakemi Merkez Hakem Komitesi'ne şikayet etti.

KARŞIYAKA'NIN ÖFKESİ BÜYÜK

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Menemen'e 1-0 öne geçtiği maçta son 9 dakikada yediği 2 golle mağlup olan Karşıyaka'da hakem Erkan Özdamar'a öfke ve tepki bitmiyor.

Yardımcı hakem Kadir Kantekin'in ofsayt bayrağı kaldırdığı pozisyonu devam ettirip Menemen'in golünü geçerli sayan Özdamar'a Futbol Şube Yöneticisi Aygün Cicibaş'tan sert tepki geldi.

"Emek hırsızlığı yapılıyor" diyen Cicibaş, şöyle konuştu:

"Hakem hatalarıyla 6 puanımız uçup gitti. Televizyon yayını yok diye bu kadar tecrübesiz hakemlerin maç yönetmesi yanlış. Alın terimize, emeğimize yazık oluyor. Hakemlere verilen cezalar haklılığımızı gösteriyor ancak bizim puanlarımız geri gelmiyor. Maddi sıkıntılarla boğuşurken bir de saha içinde aldığımız darbeler bizi yaralıyor. Ancakyolumuza devam edeceğiz" dedi.

BUCASPOR ŞİKAYETÇİ OLDU

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta ilk yarının son maçında İstanbul ekibi Anadolu Üsküdar'a 4-2 yenilen Bucaspor'da başkan Çetin Kayışlı, hakemi Merkez Hakem Komitesi'ne şikayet ettiklerini açıkladı.

Hakemin penaltılarını vermediğini, Alpay Aldemir'in attığı golü de geçersiz saydığını, rakibin attığı ilk golün de ofsayt olduğunu belirten Kayışlı, "Ben böyle bir yönetim görmedim. 3 puanımız gitti. Bunun hesabını kim verecek" dedi.

Hasan Kaşıkara'nın 90+2. dakikada attığı golün de gol olduğunu ancak hakem Tolga Kadaz'ın bu golü de geçersiz saydığını ifade eden başkan Kayışlı şöyle konuştu:

"Karşılaşmanın bitiminde hakem, Hasan Kaşıkara'dan vermediği gol için özür diliyor. Böyle bir şey olur mu? İbrahim'in atılmasıyla 10 kişi kalan, maçın son bölümlerinde müthiş reaksiyon gösteren futbolcularımı da kutluyorum."

KAYIŞLI RAPOR İSTEDİ


İkinci yarı hazırlıklarına cumartesi günü Antalya'da başlayacak Bucaspor'da başkan Çetin Kayışlı, kamp öncesi teknik direktör Fatih Uygun'dan futbolcularla ilgili olarak rapor alacak. Yönetimin, kadroya girmekte zorlanan Civar Çetin, Onur Yılmaz, Alparslan Emre Çapar, Furkan Yıldırım ve Gökhan Keleş'i kiralık olarak göndereceği öğrenildi.

Civar Çetin'i Batman Petrol, Onur Yılmaz'ı Yeni Malatyaspor, Alparslan Emre Çapar'ı ise Tire 1922'nin istediği öğrenildi.

Son maçta forma giyen golcü Burak Aydın ile Ahmet Tamet'e de Tokatspor talip oldu. Onur Alkan'ı da Mersin İdmanyurdu talip oldu.
Konular Spor Haberleri