İki ünlü iş adamına tutuklama!

FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli arasında bulunan iş adamı Serkan Arıkan ve Nevzat Ballı tutuklandı.

İki ünlü iş adamına tutuklama!
Milliyet'te yer alan habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında serbest bırakılmalarına savcılıkça yapılan itiraz mahkemece kabul edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 şüpheli arasında bulunan iş insanları Serkan Arıkan ve Nevzat Ballı tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen şüpheliler Arıkan ve Ballı ile Bünyamin Gülacer, nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı.

Burada tekrar savunma yapan şüphelilerden Arıkan ve Ballı'nın, haklarındaki yakalama kararı yüzlerine okunarak tutuklanması, Gülacer'in ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmedildiği öğrenildi.

Yakalaması olan şüphelilerden Cahit Durmaz, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü ve TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz bir süre önce tutuklanmıştı. Ünlü restoran zinciri sahibi Ahmet Tozlu da nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliğince dün tutuklanmıştı. Şüphelilerden Güllüoğlu baklavalarının sahibi Nejat Güllü ise delil durumunun lehine değişme ihtimali göz önüne alınarak adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısının 35'e çıktığı belirtildi.