İkinci yarıyılın ilk ders zili çaldı!

İkinci ders yılında lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler yoğun çalışma temposunda ter dökecek. 6 Şubat'ta başlayan 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi 2. yarıyılı 9 Haziran'da sona erecek.

İkinci yarıyılın ilk ders zili çaldı!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre iki haftalık sömestr tatilinin ardından sabah erken saatlerde yollara düşen öğrenciler eğitim ve öğretime kaldıkları yerden devam etmeye başladı. İlk yarıyıl Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında sınava giren öğrenciler için bu dönem lise ve üniversite tercihlerinde belirleyici olacak. Yüzbinlerce öğrenci hayallerini kurduğu lise ve üniversitelere girebilmek için yoğun bir çalışma temposuna girecek.

Kurslar devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav uygulama takvimine göre TEOG'un ikinci dönem merkezi ortak sınavları 26-27 Nisan 2017'de gerçekleşecek. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları, kurslar, ikinci dönem ve yaz dönemi olarak açılmaya devam edecek.

İkinci dönem kursları 27 Şubat- 4 Haziran 2017, yaz kursları ise 3 Temmuz-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak.