İlhan İşbilen'den Ahmet Davutoğlu açıklaması

FETÖ çatı davasında AKP’li eski vekil İlhan İşbilen anlattı... Çapraz sorgusu yapılan İşbilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiğini söyledi.

İlhan İşbilen'den Ahmet Davutoğlu açıklaması
Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre FETÖ çatı davasının ikinci gününde çapraz sorgusu yapılan AKP eski Milletvekili İlhan İşbilen, Fetullah Gülen'in terör örgütü yöneticisi olmadığını öne sürdü.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada İşbilen'e ilk soruyu duruşmaya Silivri Cezaevi'nden telekonferans yöntemiyle katılan Samanyolu Medya Grubu eski Başkanı Hidayet Karaca yöneltti. Karaca, iddianamede yer verilen bir ifadede, kendisine Bakan Ali Babacan'a BDDK'ya götürülmek üzere bir mektup verdiğinin iddia edildiğini belirtilerek “Ben size böyle bir mektup verdim mi?” diye sordu. İşbilen ise “Ben öyle bir mektup götürmedim” dedi.

DAVUTOĞLU AİLESİYLE GİTTİ

Mahkeme Başkanı Selfet Giray, daha sonra İşbilen'e Amerika ziyaretlerinin sebebini sordu. İşbilen ise bu soruyu şöyle yanıtladı: “AKP'nin eski Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'le birlikte, 4 yıl süreyle konferanslar yapılırken devlet olarak, milletvekilleri olarak gidilirdi. Davutoğlu'nun ailesi ile birlikte 4 – 4,5 saat Gülen'in evinde kaldığını biliyorum. 4 yıl içinde oradan herkes uğradı geçti. Ziyaret amaçlı gittim. AKP'nin kendisine (Gülen'e) çok ciddi teveccühü vardı, ondan gidiliyordu.”

Davutoğlu'nun 17-25 Aralık'tan üç ay önce 2013 Eylül'ünde Gülen'le görüştüğü iddia edilmişti.

Ali Tatar'ın ağabeyi de sordu

İşbilen Gülen'le birlikte gerçekleştirilen Vatikan ziyareti için de ‘'Dinler arası diyalog. Sonradan Cumhurbaşkanı, Başbakan tarafından resmiyete döküldü. Bunun devlet eliyle yapılması için girişim oldu. Sayın Erdoğan sanırım 10 yıldır bunu destekliyor. Eline aldı bu işi” dedi.

Amirallere suikast davasında gözaltına alınınca intihar eden kumpas mağduru Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar, İşbilen'e TUSKON üyesi olup olmadığını sordu. İşbilen ise “Hayır ama İstanbul Deniz Ticaret üyesiyim. İşadamıyım, tüm etkinliklerine katılıyordum. Kendileri kaydettiyse bilemem” şeklinde cevapladı.

Müştekilerden Önder Gökçekaya ise “Gülen'i terör örgütü lideri olarak kabul ediyor musunuz?” diye sorunca İşbilen “Hayır efendim böyle bir şeyi kabul etmiyorum” yanıtını verdi.

İlhan İşbilen'den Ahmet Davutoğlu açıklaması