İmparatoru yutan tsunami

İmparatorlar; efsaneler ve mitlerden çıkar. Kutsiyet atfedilir ve çevreleri, onlara bağlı gibi görünenlerle doludur. Bağlı olmayanlara ise nispetli, imtiyazlı ve üstündürler.

Ama bunların hiç biri gerçek değildir. Dünya imparatorluklar ve imparator mezarlık ve enkazlarıyla doludur...

Bizimki en uzun sürmüş olanı ancak 622 yıl dayanmış...

Modern zaman 'İmparatorları' ise kendilerinden öncesini silip tarihi yok eden, İnsanlara kendi tarihlerini unutturan adamlar...

Napolyon kendini imparator yapmış bir adamdı bu bakımdan diğerlerinden ayrılıyor, aileden bir imparator değil, bu bakımdan takdire şayan, iyi bir topçuydu rahmetli!

Bana göre en iyi imparatorlar tüccarlardan çıkar, mesela dondurmacı, çiğ köfteci, gazinocu imparatoru gibi... :) :)

İmparatorlar, ilginçtir nadiren de olsa kadınlar arasından çıkıyor, ama son olayda delikanlılar arasından çıkmadığını gördük.

Spor dünyası ise İmparator, İmparatorluk yakıştırmalarının kabul edilebileceği bir alan değil ve spor ahlakına sığmaz ama Fatih Terim bu lakabıyla yıllardır kutsandı, kabullenildi. Şimdi ise şaşıranlara ben şaşırıyorum.

Terim'in çevresi ailesi hatta koruduğu dostları daima hanedan muamelesi gördü ama gel gör ki; halkın arasından çıkmış bir baba yiğit kardeşimiz bu gidişe 'Dur' dedi.

Bu defa, İmparator bir tsunami ile Atlantis oldu, denizen dibinde, dalgıçlar çıkartabilir mi bilemem.

Bana gelince, özgür demokratik bir ülkenin vatandaşı olmayı, esirler ülkesinde İmparator olmaya tercih ederim. Babamın bana bırakılmak istenen Gazinocular İmparatorluğunu reddettiğim, terk ettiğim bu yüzdendir.

Aslında Fatih Terim'in İmparatorluk sınırlı hırsları Dünyadaki diğer imparatorlardan farkının, sadece para olduğu ortaya çıktı. Damadının yanında dükkan açmış bir kebapçıya bile tahammülü yok anlaşılan!

Sacit ASLAN