İnadına Yılmaz Vural!

Yıllarca sezona farklı teknik direktörlerle başladıklarını söyleyen taraftarlar, kendilerine büyük zafer yaşatan Yılmaz Vural’ın Süper Lig’de de çok başarılı olacağına inanıyor.

İnadına Yılmaz Vural!
Yeni Asır'dan Burak Hakerler'in haberine göre Süper Lig'in yeni ekibi Göztepe'de yeni sezon yapılanması başlarken, teknik direktör sorununu çözemeyen yönetime taraftarlar reçete sundu. Taraftarların teknik direktör tercihi tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural oldu. Ligin bitimine 9 hafta kala Okan Buruk'un yerine göreve getirilen Yılmaz Vural'ın kısa sürede büyük işler başardığını ve Göztepe'yi 14 yıl sonra Süper Lig'e çıkarttığını dile getiren taraftarlar, "Yılmaz hocaya bir şans verilmeli. Yıllarca farklı teknik adamlarla yola devam ettik ve başarı elde edemedik. Yılmaz hoca en azından hem takımı, hem bizi, biz de onu iyi biliyoruz. Yeni bir teknik direktör getirip maceraya girmenin anlamı yok. Olmazsa olmazımız artık istikrar olmalı. Daha önce Süper Lig'e çıkıp küme düştüğümüz sezonlarda sıfırdan kurulan takımların yerine mevcut oyuncularla düşseydik böyle acılar yaşamazdık. Teknik direktörümüze inanıyoruz" dediler. Bu arada Hamza Hamzaoğlu ve Mehmet Özdilek'in takımın başına getirileceği haberleri yönetimce ve söz konusu teknik adamlarca yalanlandı.

GÖZTEPE'DEN YILDIZ ATAĞI

Spor Toto Süper Lig'de kalıcı olmak isteyen Göztepe, transfer harekatını sürdürüyor. Süper Lig'den çok sayıda yıldıza teklif yapan Göz-Göz, orta alana yapılacak takviye için ise bu kez Güney'e uzandı.

Süper Lig ekibi Antalyaspor'da sözleşmesi sona eren ve boşa çıkan Yekta Kurtuluş, Göztepe'nin radarına girdi. 31 yaşındaki İzmirli futbolcuya teklifini götüren Göz-Göz, maddi konularda anlaşma zemini arıyor. İzmirspor altyapısından yetişen futbolcunun artık İzmir'e dönmeyi düşünmesi ise transferde Göz-Göz'ün elini güçlendiriyor. İzmirspor, 2. Lig'de mücadele ederken 2007 yılında Süper Lig'e Kasımpaşa'ya transfer olan Yekta, burada 3.5 sezon forma giydikten sonra Galatasaray'a imza atmıştı. A Milli Takım forması da giyen Yekta, G.Saray'da 4.5 sezon forma giydikten sonra önce Sivasspor'a ardından da Antalyaspor'a gitmişti. Yekta geçen sezon Antalya'da 25 karşılaşmada forma giydi ve bir de gol attı.

GÖZ-GÖZ'DE 1 NUMARALI OPERASYON

Göztepe'de iç transferde mevcut kaleci Günay Güvenç konusunda kararsız kalan yönetim, 1 numara operasyonuna başladı. Sarı-kırmızılı ekipte G.Saray'lı Cenk Gönen'in yanı sıra sürpriz bir kaleci adayı daha gündeme geldi. Sarı-kırmızılı ekibin Osmanlıspor'un Litvanyalı file bekçisi Zydrunas Karcemarskas ile ilgilendiği öğrenildi. Başarılı bir sezon geçiren Litvanyalı eldivenle kaleyi sağlama almak isteyen yönetim, transfer için tüm imkanlarını seferber etti. Ancak 34 yaşındaki kalecinin 2019 yılına kadar kulübüyle sözleşmesinin olması, Göz-Göz'ün en büyük handikabı. Yönetim başarılı file bekçisinin nabzını yoklarken, Osmanlıspor yöneticilerinin önümüzdeki günlerde kapısını çalıp pazarlığa başlayacak.

GÖZTEPE'YE TORBALI MÜJDESİ

14 sezon aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e yükselerek İzmir'in hasretine son veren Göztepe, geçtiğimiz günlerde alt yapı tesisleri için Torbalı'da belediyeye yaptığı arazi başvurusundan olumlu yanıt aldı. Torbalı'nın Ak Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, İzmir'in köklü spor kulüplerinden Göztepe'nin arazi tahsis talebinin belediye meclis gündemine getirileceğini söyledi. Torbalı Belediyesinin tahsisini yapacağı araziye altyapı tesislerinin yapılacağını ifade eden Görmez tesislerin projesinin de hazır olduğunu söyledi.

ÖRNEK BİR KOMPLEKS

Görmez, tesislerde toplamda 8 adet futbol sahası, 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, yarı açık yüzme havuzu, kafeterya, sosyal alanlar, eğitim- öğretim binası, idari bina ve sporcu konaklama alanları yer alacağını belirterek, "Torbalı'ya bağlı Pancar Mahallesindeki devasa araziye inşa edilecek tesisler, İZBAN Pancar İstasyonu'na yürüme mesafesinde. İzmir Adnan Menderes Havalimanına 15 dakika mesafedeki tesisler konumu ve arazi yapısının uygunluğuyla örnek kompleks olacak" dedi.

İYİ Kİ DOĞDUN GÖZ-GÖZ

Süper Lig'e çıkarak 14 yıllık özlemi bitiren Göztepe, bugün 92. kuruluş yıldönümünü kutlayacak. Sarı-kırmızılıların şampiyonluğu ile birlikte daha da anlam kazanacak olan yıldönümü kutlamalarında coşku doruğa çıkacak. Güzelyalı'da gerçekleşecek kutlamalara en az 100 bin taraftarın katılması beklenirken, hem kulüp hem de taraftar dernekleri geceye özel hazırlıklar yapıyor. Taraftarlar saat 19.25'te Güzelyalı'da toplanacak. Kulüp binasının deniz tarafına dev ses sitemi kurulacak. Sahile kurulan platformlardan lazerle Susuzdede'ye Göztepe arması yansıtılacak. Saatler 22.00'yi gösterdiğinde ise Güzelyalı Vapur İskelesi'nden Konak'a kadar sahilde sıralanacak olan taraftarlar, yaklaşık 10 bin meşale yakarak klasik şovunu gerçekleştirecek. Meşale gösterisinin ardından havai fişek gösterileri geceye renk katacak.

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcular tekneden kutlamalara eşlik edecek.
Konular Spor Haberleri