İnce ayak bilekleri hayal değil!

Yaz aylarının yaklaştığı günlerde etek ve şort giyerken ayak bileklerinin kalın olması pek çok kişiyi mutsuz eder...

İnce ayak bilekleri hayal değil!
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Ayak bileği kalınlığı pek çok kadının şikâyetçi olduğu bir konu… Yaz aylarının yaklaştığı günlerde etek ve şort giyerken ayak bileklerinin kalın olması pek çok kişiyi mutsuz eder...  İnce ve uzun bir bacağın tamamlayıcısı aynı zariflikteki ayak bilekleridir. Ayak bileğinin iki yan kısmındaki kemik çıkıntıların belirgin olması, arka kısımda ise bacak kaslarının ana kirşinin belirgin olması ve iki yan kısmının yağ dokusundan fakir olması tercih edilir.

İNCELTME YÖNTEMLERİ

Ultrason liposuction: Ayak bileklerini inceltmek isteyenler için en hızlı ve kolay yöntem liposuction işlemidir. Ultrason enerjisinin kullanıldığı Vaser tüm dünyada en çok tercih edilen yağ alma işlemlerinin başında gelir. Vaser işlemi sırasında öncelikle küçük bir kesiyle deri altı yağ tabakası arasına ultrason enerjisini ulaştıran problarla girilir. Verilen ultrason enerjisi yağ dokusunun parçalanmasına ve erimesine neden olur. Eriyen yağ küçük kanüller yardımıyla dışarı alınır.  Kısa süreli bandaj veya korse kullanımı elde edilecek sonucu haftalar içerisinde ortaya çıkmasını sağlar. Ayak bileği bölgesinden alınan yağ miktarı sıklıkla 50-75 gram kadar az miktar olmasına rağmen belirgin görsel etkiye sahiptir. Lokal veya sedasyon anestezisi altında yapılan bu ameliyat yaklaşık her iki ayak bileği için 30-45 dakikalık bir süre gerektirir.

Düşük enerji lazer dalgası: Ameliyat istemeyenler için bedenin diğer bölgelerinde soğuk lipoliz uygulanabilse de ayak bileği bu işlem için uygun değildir. Yağların eritilmesi istenilen bölgelere uzaktan uygulanan düşük enerjili lazer teknolojisi, deriye hasar vermeden enerjinin yağ kesiminde birikerek hücre içindeki yağların açığa çıkmasına neden olur. Açığa çıkan yağlar lenfatik dolaşıma geçerek bölgeden uzaklaştırılır. Ağrısız bir uygulama olan bu işlem morluk ve şişliğe neden olmaz ve haftalar içerisinde uygulama yapılan bölge incelmeye başlar. İncelmesi istenilen bölgeye temas bile etmeden dışarıdan uygulanan lazer pratikliği ve iyileşme süresi gerektirmemesi nedeniyle yaz kış kadın ve erkeklerin çok tercih etmeye başladığı bir yöntem... Hızla artan bu sistemler bedenin tüm bölgelerine rahatlıkla uygulanabilmekte.

Yağ eritici enjeksiyonlar: Yağ dokusunda azalma yaratan özellikle safra asitleri içeren enjeksiyonlar küçük alanlarda incelme sağlamak amacıyla tercih edilebilirler. Sıklıkla boyun ve diz içi bölgelerde tercih edilen eritici enjeksiyonlar çok dikkatli bir şekilde diğer bölgelerde de uygulanabilir. Düzensiz erimeye bağlı seviye farkları ve yetersiz sonuçlar gibi memnuniyeti düşüren sonuçlar da ortaya çıkartabildiği için ayak bilekleri için çok tercih edilen bir uygulama değillerdir… Sonuç olarak, ayak bileğindeki incelmenin hızlı meydana gelmesi ve sonucu en üst düzeye çıkartmak için, günde 3 litre su tüketimi, az tuzlu beslenme, düzenli yürüyüş ve bölgenin lenfatik akımının masaj ve radyofrekans ile arttırılması tavsiye edilir.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım