İnci Türkay Londra'da kadınlarla buluştu!

İngiltere Kadın Platformu ve AMC Prodüksiyon'un ortaklaşa düzenlediği ''Sanatçılarla Konuşma Kulübü'' etkinliğine ünlü sanatçı İnci Turkay konuk oldu.

İnci Türkay Londra'da kadınlarla buluştu!

IKP Başkanı Nilgün Yıldırım'ın moderatörlüğünde gerçekleşen sohbette; kadını, sanatı, sevgiyi ve çocukları içeren bir konuşma gerçekleştiren Türkay'a ilgi büyüktü.

“Bırakın çocuklar filleri kırmızı, bulutları mor, dağları turuncu çizsin”

İnci Türkay konuşmasında, sanatın toplumlar için gereksinim olduğuna değinerek; ''Toplumların siyasal ekonomik, politik, sosyolojik gelişimleri için eğitim gibi sanat da bir gereksinimdir. Acıkmak, susamak, uyumak nasıl bir gereksinim ise çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak isteyen toplumlar için eğitim ve sanat da bir gereksinim olmalıdır.'' dedi.

Hayal kurmak ve geleceğimiz olan çocuklarla ilgili konuşan sanatçı sözlerine şöyle devam etti: ''Hayal kurun, hayallerinizin peşinden gidin. Bırakın çocuklar filleri kırmızı, bulutları mor, dağları turuncu çizsin. Çocuklarınızı sevin, onları sevin sevin sevin… Sevgi kelimesinin anlamını düşünün, sabırlı olun, çocuklarınıza, tüm çocuklara karşı sabırlı olun. Çocuklar, samimi, dürüst, tarafsız, açıkgözlü, açık yüreklidir.  Farkında çocuklar yetiştirelim; baktığını gören, dinlediğini duyan anlayan. Çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklar bizim umudumuz sadece kendi doğurduklarımızı değil tüm çocukları sahiplenelim. Sadece biraz farklılıkları var diye engelli demeyelim, engelleri kaldırıp el ele yürüyelim. Sanatın iyileştirici ve bütünleştirici gücü olduğunu unutmayalım. Sadece sanatçının değil hepimizin bir birey olarak bir duruşu olmalı. Hayata, olaylara, kişilere karşı bir duruşumuz olmalı. Etliye sütlüye karışmadan yaşamak, gri bölgelerde dolaşmak, herkesi mutlu etmeye çalışmak bize yakışmaz. Her zaman sıfırdan başlamaya hazır olalım, eşyaya, markaya, toprağa bağlanmayalım. Cesur olalım, korkmayalım, hiçbir şeyin esiri olmayalım, hele paranın, malın, mülkün asla peşinden gitmeyelim” cümlelerini kurdu.

Türkay’ın bu konuşması, kendisini dinlemeye gelen dinleyiciler  tarafından uzun süre alkışlandı...

İnci Türkay Londra'da kadınlarla buluştu!