Independent'ın 'Türkiye' rezilliği

Türkiye'nin Fırat Kalkanı harekatı büyük bir titizlikle yürütülürken, terörist karargahlarına düzenlenen operasyonları 'Türkiye sivilleri katlediyor' yalanıyla dünyaya servis eden basın organları rezil oldu.

Independent'ın 'Türkiye' rezilliği
Hürriyet'te yer alan habere göre Türkiye'nin Cerablus'u terör örgütleri IŞİD ve PYD'den temizlemek için başlattığı 'Fırat Kalkanı' harekatı devam ediyor. Türkiye'nin ÖSO birliklerini desteklediği ve karadan ilerleyişin de sürdüğü operasyonla ilgili Batı medyasında yer verilen bazı yalan haberler ise dikkat çekiyor.

Skandal boyutundaki yayınlardan birine İngiliz gazetesi Independent imza attı. Halep'in Maadi bölgesinde Rusya'ya ait savaş uçaklarının yaptığı bombardımanın görüntülerini kullanan Independent, "Türkiye 40 sivili öldürdü" şeklinde bir haber servis etti. Rusya'nın katliamını Türkiye'ye aitmiş gibi gösteren gazeteye tepki yağdı.

Bu görüntüler, Suriye sivil kurtarma ekiplerinin YouTube kanalında 27 Ağustos Cumartesi günü yayımlanmıştı. Görüntüler, Rus savaş uçaklarının Maadi kentinde düzenlediği varil bombalı saldırılara ait. Gazete ise bu görüntüleri, 28 Ağustos'ta Türk savaş uçaklarının vurduğu YPG karargahına aitmiş gibi göstermeye çalışmıştı.

Independent'ın 'Türkiye' rezilliği