İnfaz arabaları barajdan çıktı!..

Böyle çete görülmedi... İstanbul’da cinayet, gasp ve tehdit suçlarına karışan 16 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin delil bırakmamak için 3 cinayet ve 6 yaralamada kullanılan 8 otomobili Alibeyköy Barajı’na attığı ortaya çıktı.

İnfaz arabaları barajdan çıktı!..
Sabah'tan Emir Somer'in haberine göre İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda 21 Eylül'de iki kişinin yaralandığı silahlı kavgaya karışan kişilerin yakalanması amacıyla başlattığı çalışmada iki suç örgütünü çökertmeyi başardı. Polisin teknik ve fiziki takip ile istihbarat çalışmasında, silahlı kavgayı başlatan organize suç örgütü elemanlarının Eyüp, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa'da cinayet, yaralama, gasp, tehdit gibi çok sayıda suça karıştıkları tespit edildi.

VİNÇLE TEK TEK ÇIKARILDI

İddialara göre, polisin tespit ettiği iki suç grubunun birlikte hareket eden liderleri 'Arap Emrah' lakaplı lideri E.S. ve Volkan R. bir süre önce anlaşmazlığa düştü. Yasadışı bir sol örgütten tehditler alan Volkan R., E.S.'den koruma talep etti. Ancak geçmişte bu örgüte üye olan E.S. teklifi reddetti.

Volkan R. de bunun üzerine karşı gruba ait bir mekânı kundaklattı. Bu olay, karşılıklı çatışmaların fitilini ateşledi, çıkan olaylarda 2 kişi öldü. Polis, E.S. ve Volkan R. liderliğindeki iki çeteye eşzamanlı baskınlar düzenledi, 16 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde, 7 tabanca, 1 kama (bıçak) ve 65 fişek ele geçirildi. Şüphelilerin, suçlarda kullandıkları otomobilleri Alibeyköy Barajı'na attıkları bilgisi üzerine Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'ne bağlı dalgıç polisler bölgede arama yaptı. İzine ulaşılan tam 8 otomobil, vinç yardımıyla sudan çıkarıldı. Fiat Linea model aracın, geçen yıl Sultangazi'de öldürülen Sinan Kuşman cinayetinde ve Cihan K.'nin silahla yaralanması olayında kullanıldığı tespit edildi. Golf model otomobilin ise, bu ay Sultangazi'de Ahmet Meçik'in öldürülmesi olayında, Mehmet Ali B. ve Burak I.'nın yaralanmasında kullanıldığı ortaya çıkarıldı. 3 kişinin öldürülmesi, 6 kişinin ise kasten öldürmeye teşebbüs edilerek yaralanması ve bir işyerinin kurşunlanmasına karışan şüpheliler T.S., K.G., M.A., İ.H., E.Ö., G.C., B.T., E.T., S.G., M.C.I., E.K., D.E., M.B., K.Ç., İ.Y. ve Ç.G. adliyeye sevk edildi.