İnfazcının sır bir ayı

Öz kardeşini infaz ettiği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan terör örgütü DEAŞ’ın infazcısı Abdulkhaleq Abdulqader Ali’nin bir ay Kırşehir’de gizlendiği belirlendi. Ali ile bağlantılı 4 kişi gözaltına alındı

İnfazcının sır bir ayı
Vatan'da yer alan habere göre Kayseri’de yakalanan DEAŞ’lı terörist Ali’nin Türkiye’deki bağlantılarının izini süren MİT ve Emniyet, Kırşehir’de bir ay boyunca gizlendiği evin yerini tespit etti.

Eve dün sabah operasyon düzenlendi. Abdulkhaleq Abdulqader Ali’nin saklanmasına aracılık ettikleri iddiasıyla S.H.İ, A.A.F, M.A.K. Kırşehir’de, H.H.İ. ise Eskişehir’de gözaltına alındı. Evlerdeki aramada, DEAŞ’ın sözde bayrağı, örgüte ait dokümanlar, fotoğraflar, 50 bin dolar ele geçirildi. Kaldığı evde bulunan bazı fotoğraflarda ise gelin ve damadın olduğu, fotoğrafların üzerine de sözde DEAŞ amblemi ile yazıları yazıldığı belirlendi.

İfadeleri ortaya çıktı

Emniyete götürülen 4 kişi, sorgularında, Abdulkhaleq Abdulqader Ali’nin Suriye’den yasa dışı yollarla Hatay, daha sonra da Kırşehir’e geldiğini ve yaklaşık bir ay kaldığını, yeri tespit edilmesin diye farklı ikametlerde konakladığını, fark edilince de Kayseri’ye gittiğini söyledikleri öğrenildi. Kuzey Irak’ta, DEAŞ’a muhalif olduğu için polis ağabeyini infaz ettiği görüntüsü terör örgütü DEAŞ’ın propagandası amacıyla sosyal medyada paylaşılan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali, Kırşehir’den otobüsle gittiği Kayseri’de terminalde yakalanmıştı.

İstanbul’da baskın

Terör örgütü DEAŞ’ın Türkiye’deki hücrelerine yönelik operasyonlar dün de sürdü. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü üyelerinin yakalanması amacıyla Bayrampaşa, Zeytinburnu, Başakşehir, Esenyurt, Tuzla ve Ümraniye’deki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ile polis helikopterinin de destek verdiği operasyonda, yabancı uyruklu 32 kişi yakalandı. Suriye’deki çatışma bölgelerinde DEAŞ yanlısı gruplar adına faaliyet gösterdikleri bildirilen şüphelilerin, Türkiye’de eylem hazırlığında oldukları iddia edildi.