İngiltere korku dolu günler yaşıyor

İngiltere, Manchester Arena konser salonunda düzenlenen terör saldırısından sonra terör tehdit seviyesini en yüksek düzey “kritik”e çıkartırken, ordu sahaya iniyor.

İngiltere korku dolu günler yaşıyor
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ordu, Buckingham Sarayı, Başbakanlık, parlamento, bakanlıklar, büyükelçilikler gibi resmi binaların yanı sıra kamuya açık kültürel ve sportif etkinliklerin güvenliğinde rol alacak. Yaklaşık 5 bin askerin, istasyonlar, limanlar ve havalimanları gibi hassas noktalarda da görev yapması bekleniyor. Askeri personel, bu görevleri İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard’ın emrinde yerine getirecek. Askerlerin kamu güvenliğinde kullanılmasıyla polis ekiplerinin devriye çıkma imkanı kazanacağı belirtiliyor.

İSTİHBARAT BİLİYORDU

Saldırıyla ilgili üç kişi tutuklanırken İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, Manchester’daki terör saldırısının failinin istihbarat servisleri tarafından bilindiğini söyledi. Rudd, Abedi’nin istihbarat kurumları tarafından tanınıp tanınmadığı şeklindeki soruya da “Güvenlik kurumlarının çok sayıda kişiyi bilmesi onların farkında oldukları herkesi tutuklaması gerektiği anlamına gelmiyor” savunmasında bulundu.

Rudd soruşturmanın ayrıntılarının İngiltere’den önce ABD’li yetkililerce duyurulmasından rahatsızlık duyduklarını belirtti. ABD’li yetkililer Salman’ın kimliğini İngiliz yetkililerden önce basınla paylaşmıştı.