Andres Iniesta, Camp Nou'ya veda etmekte zorlandı

Andres Iniesta, Camp Nou'ya veda etmekte zorlandı

Iniesta veda etmekte zorlandı
Akşam'ın haberine göre lig şampiyonu Barcelona, ligin 38. haftasında Camp Nou'da Bask temsilcisi Real Sociedad'la karşılaştı. Maçın ardından Iniesta, 1996'da 12 yaşındayken altyapıda adım atım attığı Katalan ekibine veda etti.

Maç öncesi Camp Nou'yu dolduran yaklaşık 80 bin taraftar, "Sonsuz Iniesta" yazısı ve sonsuzluk işaretlerinden oluşan koreografi yaptı. Ayrıca Iniesta ile bu karşılaşma sonrası emekliye ayrılan Real Sociedad oyuncusu Xabi Prieto, birbirlerine takım bayraklarını hediye etti.

Sezon devam ederken Barcelona'dan ayrılma kararı alan Iniesta, son maçında 80 dakika forma giydi. Yerini Paco Alcacer'e bıraktığında uzun süre alkışlanan oyuncu, maç sonrası bir kez daha sahaya davet edildi.

1996'da henüz 12 yaşındayken Barcelona'nın altyapısı "La Masia" ile takıma adım atan Iniesta, 29 Ekim 2002'den bu yana forma giydiği A takımda elde ettiği başarılarla kulübün efsaneleri arasına adını yazdırdı.

Iniesta, Katalan temsilcisinde 9 lig, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupa, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 6 İspanya Kral Kupası ve 7 İspanya Süper Kupası kaldırma başarısı gösterdi.

Kariyerinin tamamını Barcelona'da geçiren Andres Iniesta, Camp Nou'ya veda etmekte zorlandı.

Maçın bitiminden iki saat sonra Iniesta, herkes stattan ayrıldıktan sonra tek başına orta yuvarlağa oturdu ve stada veda etti.

Andres Iniesta, Camp Nou'ya veda etmekte zorlandı
Konular Spor Haberleri