Instagram hikayelerine yeni özellikler geldi

Instagram canlı yayınları daha interaktif hale getirecek bir özellik yayınladı. Sosyal medya platformu popüler hikayeler kısmını çok daha eğlenceli hale getirecek yeni özelliklerle kullanıcıların etkileşimini artırmayı planlıyor.

Instagram hikayelerine yeni özellikler geldi
WebTekno'dan Emre Ömer Zehir'in haberine göre Facebook tarafından satın alındığı zaman sadece bir fotoğraf paylaşım sitesi olan Instagram, sosyal medyanın en popüler platformlarından biri oldu. Sürekli yeni güncellemelerle gündeme gelen Instagram yeni özellikler yayınlamaya devam ediyor.

Bu özelliklerden birisi, soru işareti çıkartması. Bu çıkartma sayesinde hikayenizde müzik tavsiyesi isteyebiliyorsunuz. Takip ettiğiniz kişilerle beraber canlı yayın yapma şansınız da var. Ayrıca yeni geri sayım çıkartmaları ile etkinliklere ya da duyurulara geri sayım yapmanız mümkün.

Sorulara hikayelerde müzikli cevap

Instagram’ın yeni özelliklerinde müzik önemli yer tutuyor. Arkadaşlarınızın hikayesinde yer alan soru işaretine bastığınız zaman, kütüphanedeki müzikleri kullanarak arkadaşlarınıza cevap verebilir, müzikle iletişim kurabilirsiniz. Ayrıca kamera da şarkıların ritmine ve sesine göre tepki verecek özelliklere sahip.

Bu soru işaretini, bir ifluencer’e yayında oldukları sırada soru sormak için de kullanmak mümkün. Bu özelliği kullanmak için birisinin hikayesindeki soru işaretine basıp, canlı yayına geçtiklerinde cevaplamaları için soru sorabiliyorsunuz. Instagram’ın Questions (Sorular) özelliği iOS ve Android için bugünden itibaren yayına giriyor.