İntibak yasayla gelecek!

Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından, intibak bekleyen emeklilerin gözü Meclis’e çevrildi. İntibak, yasa çıkarılarak yapılabilecek.

İntibak yasayla gelecek!
Takvim'de yer alan habere göre 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların intibak umudu sürüyor. Anayasa Mahkemesi'nin "Anayasa'nın 148'inci maddesinin dördüncü fıkrasında, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikayetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir" diyerek intibak başvurusunu kabul etmemesinin ardından, gözler Meclis'e çevrildi.

AVRUPA'YA GİDİLİYOR

2000 yılı ve sonrasında emekli olan yaklaşık 5 milyon kişiye intibak, yasal düzenleme yapılarak hayata geçirilebilecek. Düzenleme yapılırsa, milyonlarca emekli, önceki intibak gibi 355 liraya varan zamlardan yararlanabilecek. Bu arada Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de intibak için çalışmalarını sürdürüyor.

TÜED Hukuk Danışmanı Avukat Cafer Tufan Yazıcıoğlu, "İç hukuk yolları tükendiği için 6 ay içerisinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurulacaktır. Hukuki süreç böyledir. Ancak umudumuz, bu süreç tamamlanmadan, mahkemenin de 'kanun yoluyla çözülmeli' işaretine uyularak, ivedilikle parlamentonun gündemine taşınmasıdır. Böylelikle milyonlarca ailenin beklediği talep çözüme ulaşmış olacaktır" açıklamasını yaptı.