İntihar eden şahsa 'Atla' diye bağıranların cezası belli oldu

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde intihar girişiminde bulunan Erol Çetin isimli şahsa "atla" diyerek tepki gösterdiği iddia edilen iki kadın intihara teşvik suçundan 3 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

İntihar eden şahsa 'Atla' diye bağıranların cezası belli oldu
İHA'nın haberine göre 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 8 Mart 2016’da intihar girişiminde bulunan Erol Çetin isimli şahsa “Atlasana ulan" dedikleri ve küfür ettikleri iddia edilen iki kadının 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar Hülya Uysal ve Merve Özocak adına avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada Erol Çetin’in kardeşi Ramazan Çetin de katılan sıfatıyla yer aldı.

“Müvekkilim vicdanlı ve merhametlidir”

Söz alan Hülya Uysal’ın avukatı Lale Büyük Efe, müvekkilinin intihara teşvik edici söz söylemesinin mümkün olmadığını öne sürdü.

Müvekkilinin vicdanlı, merhametli ve düzgün bir kişiliğe sahip olduğunu kaydeden avukat Efe, “Ölenin bulunduğu yer ile müvekkilimin bulunduğu yer arası dikkate alındığında dava konusu sözler söylense bile ölenin bu sözlerin duyulması mümkün değildir. Beraatine karar verilmesini istiyorum" dedi.

“Müzakereci polis duygusal yaklaşmakta”

Söz alan diğer sanık Merve Özocak’ın avukatı Mustafa Turan, “Dava konusu sözlerin söylendiğini müzakereci polis dışında belirten bir tanık yoktur. Müzakereci polis intihar eden kişiyle 35-40 dakika konuşmuştur. Bu durum müzakereci polis için başarı veya başarısızlık durumudur. Müzakereci Polisin olaya duygusal olarak yaklaştığını düşünüyorum. Müvekkilimin beraatine karar verilsin” dedi.

“Deliller ışığında intihara teşvik suçu sabit”

Kararını açıklayan mahkeme, toplanan deliller ışığında sanıklar Hülya Uysal ve Merve Özocak’ın maktül Erol Çetin’i intihara teşvik ettiklerinin sabit olduğunu kaydetti.

Sanıklar önce bu suçtan 4’er yıl hapse çarptırıldı. Mahkeme daha sonra takdir indirimi uygulayarak sanıklara verilen cezayı 3’er yıl 4’aya indirdi.