iOS 11'de bildirim patlak verdi

Dün akşam saat 20:00’den sonra küresel çapta kullanıma sunulan iOS 11 ile kullanıcılar, bildirim sorunu yaşamaya başladı. iOS 10 ile kullanıma sunulan bildirimleri toplu silme özelliği, yeni işletim sisteminde düzgün çalışmıyor...

iOS 11'de bildirim patlak verdi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre ABD’li teknoloji devi Apple dün akşam saat 20:00’da Apple hayranlarının merakla beklediği iOS 11 güncellemesini küresel çapta yayınladı. Birçok yeni özelliği bünyesinde barından yeni işletim sistemini kullanan kullanıcılar yüklendiği ilk andan hata ile karşılaştı.

Birçok mobil kullanıcısı için büyük önem arz eden bildirimler konusunda oldukça başarılı olan Apple, iOS 11 ile kullanıcılarının sorun yaşamasına neden oldu. iOS 10 ile bildirimlerin tümünü sil özelliğine kavuşan kullanıcılar, iOS 11’i yükledikten sonra bu özelliği sağlıklı kullanamaz hale geldi.

Özellikle yeni gelen bildirimlerde görülen bu sorun bildirimin üzerinden bir süre geçtikten sonra yeniden topluca kapatılabiliyor. Yeni gelen bildirimlerde ise tümünü sil ikonunu görebilmek için bildirimleri yukarı veya aşağı doğru kaydırma hareketi yapmanız gerekiyor.

Acil bir durum söz konusu olduğunda kullanıcılarına büyük sorunlar yaratabilecek bu sorunun, teknik bir hata mı yoksa Apple tarafından bilerek mi değiştirildiği ise henüz bilinmiyor.

iOS 11'de bildirim patlak verdi