İpek Bağrıaçık: "Her role uygunum"

Oyunculuk deneyimine ‘Dağ’ isimli sinema filmiyle başlayan ardından ‘Sana Bir Sır Vereceğim’ dizisiyle devam eden İpek Bağrıaçık, kariyerini oyunculuk üzerine şekillendiriyor.

İpek Bağrıaçık: "Her role uygunum"
İpek Bağrıaçık'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

- Uzun zamandır size hasret kalmıştık, yepyeni bir sosyal sorumluluk projesiyle karşımızdasınız. Detaylarını bizimle paylaşır mısınız?


Ekim ayı meme kanseri farkındalık ayı. Sağlık Bakanlığı meme kanseri farkındalığını artırmak için böyle bir proje gerçekleştiriyor ve ben de seve seve bu projede olmayı kabul ettim. Birilerine yol gösterip, ışık olabileceksek ne mutlu bize. Projenin amacı meme kanserinden ölümlerin azaltılması, halkımızın bu konuda bilinçlenmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasıdır.

- Siz kontrolünüzü yaptırıyor musunuz?

Evet! Ben de ayda bir kez kontrolümü yapıyorum.

ŞİKAYET ETME HAKKIM YOK

- Uzun zamandır sizi kamera karşısında göremiyoruz. Bunun özel bir sebebi var mı?


Bir dizi yayına girmeden projenin onaylanması, castın oluşturulması, çekimlerin başlaması uzun zaman ve emek alan bir süreç... Malum reyting canavarı diye bir gerçeğimiz de var. Artık hangi işin ne kadar devam edeceğini kestirmek pek mümkün olmuyor. Benim son işimdeki şanssızlığımda bu oldu. Bir süre ara vermiş gibi görünsem de açıkçası ekranlardan biraz uzak kalmanın bizim sektörün gerekliliği olduğunu düşünüyorum.

- Oyunculuk son yılların en gözde mesleği, dışardan çok keyifli görünüyor ama sektördeki herkes zorluğundan bahsediyor.

Her işin farklı zorlukları var. Zaten kolay iş yok... İşi kolaylaştırmak kişinin kendi elinde… Sevdiği işi meslek edinme şansı olan herkes, dünyanın en şanslı insanıdır. Düşünsenize size mutluluk veren bir şeyler yapıyorsunuz. Üstüne de para alıyorsunuz (gülüyor). Ben yaptığım işi seviyorum, benim seçimim, benim tercihim. O yüzden şikayet etmeye hakkım olduğunu da düşünmüyorum.

- Sizin kurallarınız var mı? Kendinizi kalıplara sokuyor musunuz?

Şu ana kadar kural koymam gerekecek bir projeyle karşılaşmadım (gülüyor).

ŞU SIRALAR İŞİME ODAKLANDIM

- İddialı bir yüzünüz var. Zorluk çekiyor musunuz?

Gerçekten aradıkları bensem, o süreçte hiçbir sorun yaşamıyoruz yüzümle ilgili ya da gerçekten içime dokunuyorsa senaryodaki karakter bir şekilde oluyor o iş zaten... Yani yüzümle ilgili değişiklikler yapabiliyoruz, kaşları kalınlaştırıp inceltmek gibi, ne bileyim ufak makyaj hileleri ya da kilo alıp vererek role uygun hale gelebiliyorum. Zaten meselenin iddialı bir yüz falan olduğunu düşünmüyorum. Bakışlardaki duygu durumuna bağlıyorum.

- Peki ya bundan sonrası için hayalleriniz ve hedefleriniz neler?

Önümüzdeki aylarda çekimleri Türkiye ve Hindistan’da olacak olan bir sinema filmi projesine hazırlanıyorum. Ve tabii dizi görüşmelerimiz devam ediyor.

- Şu sıralar aşkla aranız nasıl?

Bir süre önce uzun süredir birlikte olduğum erkek arkadaşımla yollarımızı ayırdık. Şu sıra sadece işle ilgileniyorum.
Konular Röportaj