İran'daki Suudi Arabistan konsolosluğu ateşe verildi!

İran'ın en büyük ikinci şehri Meşhet'te, Suudi Arabistan'ın önde gelen Şii din alimi Şeyh Nemr Bakır en-Nemr'in idam edilmesi protesto eden bir grup şehirdeki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nu ateşe verdi.

İran'daki Suudi Arabistan konsolosluğu ateşe verildi!
Milliyet'te yer alan habere göre akşam saatlerinde Şii din alimin infazını protesto etmek için konsolosluk binası önünde toplanan kalabalık, Suudi arabistan bayrağını indirip binaya taş ve ateşleyici maddelerle fırlattı. Protestocular konsolosluk binasının bir kısmı ateşe verip camlarını kırdı.

Kalabalıktaki birçok kişinin Lübnan'daki Hizbullah bayrağını taşıdığı ve sürekli "Maşallah, Hizbullah" sloganı atması dikkat çekti.

Öte yandan Şii din aliminin idam edilmesi değişik düzeylerde yapılan açıklamalarla kınayan İran, Suudi Arabistan'ın Tahran'daki maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran yönetimin olayı "şiddetle" kınadığını bakanlığa çağrılan Suudi temsilciye ilettiklerini bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu ise  yayınladığı yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan rejimi bu utanç verici eylemin bedelini kesinlikle ödeyecek" diye tepki gösterdi.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN İRAN'A SERT YANIT!

Suudi Arabistan, aralarında Şii din adamı Ayetullah Nemr  Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam edilmesine ilişkin İran'dan yapılan  açıklamaların şiddetle kınandığını, bunun kabul edilemez olduğunu bildirdi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisine dayandırılan ve resmi  haber ajansı SPA'da yer alan haberde, şu ifadelere yer verildi:

"İran, idam edilen teröristler hakkında yaptığı açıklamalarla teröre  destek veren bir ülke olduğunu ortaya çıkararak, gerçek yüzünü gösterdi.  Yürüttüğü politikalarla bölge ülkelerinin güvenlik ve istikrarını hedef alan İran, terör eylemlerini meşrulaştırmak ve desteklemekle o teröristlerin  eylemlerine ortak oluyor. Ayrıca İran, yürüttüğü kutuplaştırma ve kaosu  tırmandırma siyasetinden de sorumludur."