İran’daki uçak kazasında pilotun cenazesi neden bulunamadı?

'Mina Başaran ve 10 kişinin öldüğü uçak kazasındaki kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesi neden hala bulunamadı?' sorusu güncelliğini korurken, konunun uzmanları birbirinden farklı senaryoları ortaya atmaya devam ediyor.

İran’daki uçak kazasında pilotun cenazesi neden bulunamadı?
Yeni Şafak'ın AirportHaber kaynaklı haberine göre Dubai'den Türkiye'ye dönerken 11 Mart'ta İran'da düşen, özel jetin içindeki 10 kişi hayatını kaybetmiş, Mina Başaran ve 10 kişiye ait cenazeler DNA örneklerinden sonra ailelerine teslim edilip, son yolculuklarına uğurlanmışlardı. Mina Başaran'ın babasına ait özel jetin kaptan pilotu Beril Gebeş'in naaşına ise ulaşılamamıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İran Adli Tıp Kurumu, uçakta yaşamını yitiren yolcular üzerinde yaptığı DNA testi sonucu cesetlerin sadece 10 kişiye ait olduğunu açıkladı. Ailelerinden alınan DNA örnekleri ile eşleştirme yapıldıktan sonra 11 kişiden 10'unun cenazesi teslim edilmişti. Beril Gebeş'in cenazesiyle ilgili farklı ihtimallerin bulunabileceği ifade ediliyor.

"Uçağın ön camından fırlamış olabilir"

Geçen hafta İran'da resmi tatil olan Nevruz'un ardından arama çalışmaları devam etmeye başladı. Dağlık bölgede hava şartlarının elverdiği sürece bölge adım adım aranıyor. Ortaya atılan teoriler arasında uçak anormal duruma girdiğinde yüksek hız nedeniyle oluşan yapısal hasarla Beril Gebeş'in uçaktan fırlamış olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor

Kaza sonrası olay yeri ve çevresinde Beril Gebeş'e ait hiçbir bulgu elde edilemedi. Kazanın nasıl gerçekleştiği de henüz netlik kazanmadığından Gebeş'in cenazesiyle ilgili olarak farklı senaryolar düşünülmeye başlandı.

"Cesedi çok uzak bir noktaya düşebilir"

Beril Gebeş'in uçak henüz havadayken kırılan camdan fırlayarak kaza noktasından çok uzakta farklı bir noktada bulunma ihtimali değerlendirilen senaryolar arasında. Buna benzer bir olay yıllar öncesinde 87 yolcusu ile İngiltere'den İspanya'ya giden British Airways'e ait 5390 sefer sayılı Bac one Eleven tipi uçağın uçuş sırasında meydana gelmişti.

"Cenazesi tamamen yanmış olabilir"

1990 yılında yaşanan kazada, uçağın uçuş sırasında sol kokpit camı kırılmış, kokpitten dışarı fırlayan pilotu uçuş ekibi ayaklarından yakalayarak uzunca süre sıkıca tutmuştu. Pilotun bacakların uçağın kumandalarına baskı yaptığı için uçağı indirmekte bir hayli zorlanan ikinci pilot, hem uçaktaki yolcuların hem de uçuş ekibinin hayatta kalmasını sağlamıştı.

Uçuş sırasında kokpit camından dışarı fırlama olayı tarihte yaşandığı için bu olasılık diğer senaryolara göre biraz daha öncelik taşıyor. İran basınında Gebeş'e ilişkin bir diğer iddia ise cenazenin tamamen yanmış olma ihtimali üzerinde yoğunlaşıyor.

"Yüksek ısı cenazeyi eritebilir"

Binlerce metre yüksekten hızla yere düşen uçağın burun kısmında oluşan yüksek ısının kaptan pilotun olduğu bölümde yoğunlaşması sonrası pilot Gebeş'in cenazesinin tamamen erimesine yol açtığı konuşulurken DNA için örnek bulunamaması da buna bağlanıyor. Bu arada Beril Gebeş'in akıbetine ilişkin şirketten de herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Kaptan pilot Beril Gebeş'in cenazesi çok uzakta olabilir MC Havacılık'ın İran'dan gelecek haberleri beklediği ve şu ana kadar kendilerine herhangi bir bilgi verilmediği öğrenildi.