İran'la ilgili bomba iddia!

İsrail ve ABD karşıtı politikaları ile bilinen İran, Suudi gazetecinin iddiasıyla sarsıldı. Hasan Ruhani hükümetinin kabinesi en çok Amerikan eğitimli bakanı barındıran ülke olduğu ortaya çıktı...

İran'la ilgili bomba iddia!
Takvim'de yer alan habere göre Dünya siyaset arenasında, 1 Şubat 1979 yılındaki İran devrimi ile dış politikasını değiştiren İran tam anlamıyla Amerikan hayranı çıktı.

İran Cumhurbaşkanları İsrail, ABD ve İngiltere'yi devrimin baş düşmaları olarak gördü. Ancak tarihler 2013'ü gösterdiğinde İran'da değişim rüzgarı esti. Glosgow Üniversitesi'nde Hukuk eğitimini tamamlayan Hasan Ruhani, İran'ın 7. Cumhurbaşkanı seçildi. İran'da değişim devşirme Cumhurbaşkanı ile son bulmadı. Suudi Arabistanlı bir gazetecinin ortaya attığı bir iddia gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre Hasan Ruhani'nin bakanlarının genelinin Amerika'da eğitim almış olmasıydı. Suudi gazetecinin ortaya attığı iddiadan sonra dikkatleri üzerine çeken İran'ı yöneten bakanlar tepkileri de üstüne çekti.

AMERİKAN EĞİTİMLİ BAKANLAR

İşte İran'ın Amerika'da eğitilen bakanları: Cevat Zarif "Dışişleri Bakanı" San Francisco Üniversitesi ve, Denver Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler üzerine lisans ve doktora yaptı. Muhammed Ali Necefi "Eğitim Bakanı" Massachusetts Institute of Technology, Mahmut Vaezi "Enfermasyon ve İletişim Teknolojileri Bakanı" Sacremento Ünivesitesi, San Jose Üniversitesi'nde Elektronik mühendisliği Luisiana Devlet Üniversitesi İltetişim mühendisliği'nde doktora eğitimini tamamladı.

Muhammed Rıza Nimetzade "Maden ve Ticaret Bakanı" Kaliforniya Poliyteknik Üniversitesi, Çevre Koruma Mühendisliği eğitimi aldı. Ali Ekber Salihi "Atom Enerjisi Kurumu Başkanı" George Washington Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bitirirken Cumhurbaşkanı Kurmay Başkanı Muhammed Nahavandian Ekonomi ve Siyaset Bilimi okudu.