İş adamı cinayetinde ceza yağdı!

Adana’da, iş adamı Ömer Cevizci’yi 3 bin 500 lira karşılığında iki tetikçiye öldürttüğü ileri sürülen emlakçı ile 4 kişinin yargılandığı dava sonuçlandı.

İş adamı cinayetinde ceza yağdı!
Sabah'tan Nazan Erdem'in haberine göre Adana'daki olay 30 Ocak 2015'te Huzurevleri Mahallesi'nde Ömer Cevizci'nin işyerinin önünde meydana geldi. Temizlik şirketi sahibi Cevizci, ofisinden çıktığı sırada kar maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili Ali Konuk, Ümit Karakayış ve Burak Avanoğlu gözaltına alındı. Ömer Cevizci'nin ailesi, saldırganları Cevizci ile aynı apartmanda yaşayan emlakçı Tufan Liceli Sümer'in azmettirdiğini ileri sürdüler. Ölen adamın yakınları, "Olaydan 3 gün önce Tufan, eşini dövüyordu. Ömer ile eşi Hazal da kavgayı ayırmak istedi. Tufan araya giren Ömer'i ve Hazal'ı tartaklayıp, tehdit etti" dediler.

İYİ HALDEN 25'ER YIL HAPİS

Cinayeti işlediği ileri sürülen Burak Avanoğlu ve Ali Konuk ile bu kişileri azmettirdiği iddia edilen Tufan Liceli Sümer, Ümit Karakayış ve Vedat Aydın tutuklandı. Azmettirici 3 şüphelinin, cinayeti işleyen 2 kişiye 3 bin 500'er lira verdiği öne sürüldü. Mahkeme heyeti, tetikçi Ali Konuk ve Burak Avanoğlu ile azmettirici olduğu belirtilen Tufan Liceli Sümer'i önce müebbet hapse mahkum etti. Sanıkların iyi hallerinden dolayı ceza 25'er yıla indirdi. Cinayete yardımcı oldukları iddia edilen Vedat Aydın 12 yıl 6 ay, Ümit Karakayış ise 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm edildi.