'IŞİD, Kobani'den çekilmeyi tartışıyor' iddiası!

Çarpıcı bir iddia ortaya atıldı: "IŞİD, Kobani'den çekilmeyi tartışıyor."

'IŞİD, Kobani'den çekilmeyi tartışıyor' iddiası!
Milliyet'in haberine göre önceki gün Kobani’ye giden ÖSO mensupları, IŞİD’in keskin nişancılarına hedef oldu. Saldırıda üç ÖSO mensubu, henüz gümrük sahası içindeyken vurularak yaralandı. Bu saldırı, peşmergenin Kobani’ye gidişiyle ilgili planları değiştirdi. Mürşitpınar yolu üzerindeki Çukobirlik tesislerinde bekleyen peşmergelere komuta eden 10 kişilik heyet, dün Sabah Kobani’ye geçerek YPG yönetimiyle görüştü. Görüşmede, peşmergelerin ve getirdikleri silahların geçişine yönelik planlama yapıldığı kaydedildi.

Sınırda peşmergenin toplandığı alanda alınan geniş güvenlik önlemleri ise dikkat çekiyor. AP alınan önlemleri görüntülendi.

BOMBA İDDİA: 'IŞİD ÇEKİLMEYİ TARTIŞIYOR'

Günlerdir kuşatma altında olan Kobani’ye giren Yeni Şafak muhabiri Çetiner Çetin, IŞİD’in kendi içinde çekilmeyi tartıştığını iddia etti. Elif Çakır’ın sunduğu TV24’te yayınlanan programda gazeteci Çetin, Kobani’deki savaşın perde arkasını anlattı.

Çetin, Peşmerge’nin Kobani’ye geçişiyle ilgili de önemli detaylar da paylaştı. Peşmergenin izleyeceği stratejiyi anlattı.IŞİD ile ilgili de önemli iddialarda bulunan Çetin, IŞİD’in çok fazla kayıp vermeye başladığını, Kobani’den mutlaka çıkartılacağını ifade etti.

Çetin, “Evet, Kobani’den IŞİD çıkarılacaktır. IŞİD’in bulunduğu şartlar ona zorlayacak. Çünkü bir yandan Musul, bir yandan Bağdat’ta bir yandan Kobani’de kayıp vermeye onların da tahammülü olmayacaktır. Çekilmeyi de kendi aralarında tartışıyorlar” diye konuştu.