IŞİD saldırganları eroin kullanıyormuş!

Niğde’de güvenlik güçlerini şehit eden IŞİD üyelerinden Alman vatandaşı Benjamin Xu, saldırı öncesi eroin kullandığını anlattı.

IŞİD saldırganları eroin kullanıyormuş!
Vatan'ın haberine göre güvenlik görevlilerini şehit eden IŞİD üyelerinin yargılanacağı mahkemenin kesinleşmesinin ardından, dava dosyasındaki ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani ve Makedonyalı Muhammed Zakiri ile birlikte 20 Mart 2014’teki saldırıda yer alan enjamin Xu adlı Almanya vatandaşı savcılıkta olayı detaylarıyla anlattı. IŞİD üyeleri, yol kontrolü yapan bir polis, bir asker ile bir sivili şehit etmişti.

Xu, Reyhanlı ilçesinde, 52 kişinin öldüğü saldırıda adı geçen Heysem Topalca ile buluştuklarını söyledi.

“Heysem, görevlilerle çok samimiydi” diyen Xu, Suriye’ye geçip bir kampta eğitim gördüklerini daha sonra diğer iki sanıkla Türkiye’ye kaçtıklarını anlattı. Xu şunları söyledi: “Bir taksiciyle 1100 dolara anlaşarak İstanbul’a doğru yola çıktık. Yolda taksici jandarma kontrol noktasına girdi ve inip askerlerin yanına gitti. Bu sırada Muhammed ve Çendrim de taksiden indi. Muhammed arkadaki çantasına yöneldiği sırada ben de yanına gittim. Çendrim askere ateş etmeye başladı. Bu sırada Muhammed de silah çıkarttı ancak taksici Muhammed’in elini tuttu. Bu esnada daha önce Çendrim’in verdiği beyaz toz nedeniyle kendimde değildim. Pasaportum olmadığı için Türkiye’ye geçerken heyecanlandığım için Çendrim bana eroin vermişti...”